En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

En set anys s'han recuperat quasi 100 hectàrees d'espais oberts a l'Alta Garrotxa

Es fa en un programa d'inserció laboral per a persones en risc d'exclusió i serveix per prevenir incendis
| 1 d'abril de 2016
En set anys s'han recuperat quasi 100 hectàrees d'espais oberts a l'Alta Garrotxa

En set anys ja s’han recuperat quasi 100 hectàrees d’espais oberts a l’Alta Garrotxa. Una iniciativa pensada per a la inserció laboral de persones amb risc d’exclusió social però que també serveix per lluitar contra un incendi forestal.

Neteja espais Alta Garrotxa (diputació de Girona)

Un dels espais recuperats (Diputació de Girona)


15 treballadors de la cooperativa La Fageda tornaran a treballar aquest any en el programa de la Diputació de Girona i l’Obra Social de la Caixa. El programa, que té un pressupost de 40.000€, serveix per recuperar espais oberts i alzinars. Des que es va posar en marxa el 2009 s’han pogut recuperar unes 100 hectàrees. El director del Consorci de l’Alta Garrotxa, Francesc Canalias, ha explicat a Ràdio Olot que aquestes actuacions, a banda de la inserció laboral dels que hi treballen, també serveix per lluitar contra grans incendis.

L'Alta Garrotxa, tal i com era

Aquest any les actuacions es faran a Beget, Montagut, Oix i a l’entorn del Santuari del Mont. A part de la recuperació dels espais oberts hi haurà actuacions en alzinars. Aquests boscos van arribar a estar sobreexplotats quan servien per fer carbó però van caure ràpidament en desús amb l’arribada per exemple del butà. Un canvi que ha fet que ara mateix l’Alta Garrotxa sigui especialment boscosa però abans, quan hi havia més gent, no era així.  Canalias ha detallat que les actuacions a les alzines se centren a l’entorn de Santa Bàrbara de Pruneres.

Boscos madurs

A més de poder lluitar contra incendis, pel medi natural les actuacions serveixen per millorar la biodiversitat ja que les espècies que viuen en espais oberts són diferents de les que hi ha en un bosc normal. En el cas dels boscos d’alzines el que es busca és que hi pugui haver arbres de totes les mides i amb distància suficient per poder créixer de manera còmode.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum