En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

En espera...

La constructora del nou Parc de Bombers d'Olot ha aturat les obres perquè la Generalitat hi té deutes pendents. Interior espera que les obres es reprenguin a la tardor. 
| 5 de setembre de 2013
En espera...

El Departament d’Interior espera que aquesta tardor es puguin reprendre les obres de construcció del nou Parc de Bombers d’Olot. L’empresa les ha aturat perquè la Generalitat hi té deutes pendents. El cap del Departament a Girona diu que l’edifici és prioritari per a ells, i ara el primer pas és que el Govern aprovi un Pla de Tresoria.

El projecte del Parc de Bombers s'arrossega des de temps del tripartit (Premsa Generalitat)

JORDI ALTESA | Les obres del nou Parc de Bombers porten un temps aturades i el motiu, segons han explicat fonts del Departament d’Interior, és que l’empresa ha decidit no construir més fins que no cobri deutes pendents de la Generalitat. Una mesura de pressió que admet el director territorial del Departament d’Interior a Girona, Albert Ballesta. Ballesta explica que les obres s’han “endarrerit” i que es deu als problemes de finançament que té la Generalitat.  En declaracions a Ràdio Olot, Ballesta ha explicat que el Parc de Bombers està prioritzat en el pla de tresoreria que ha elaborat la Conselleria d’Economia i que ara espera el vist-i-plau del Govern Central. Un cop es comencin a fer els pagaments, es podrien reprendre les obres del Parc de Bombers d’Olot.

Un cop s’aprovi el pla, previst per a aquesta tardor, les obres es podrien acabar al llarg del 2014. El responsable d’Interior a Girona prefereix no precisar més en la data, donada l’actual situació d’incertesa. Aquesta aturada de la construcció del nou Parc de Bombers d’Olot ha estat denunciada per altres partits polítics, com per exemple el PP. El portaveu del partit, Enric Millo, ha assegurat que presentaran una proposta de resolució perquè la Generalitat faci els abonaments corresponents. El retard en la construcció del nou Parc de Bombers d’Olot és un símptoma de l’asfíxia econòmica que viu el Govern català. Algunes altres obres com de centres escolars ja s’han aturat un temps perquè les constructores pressionen. Aquesta paràlisi també es veu al nou Hospital d’Olot i Comarcal de La Garrotxa. Ara mateix, és una capsa buida ja que no s’han previst els diners per equipar-lo. Uns diners que havien de ser als comptes de la Generalitat pel 2013, però la prorrogació dels pressupostos anteriors ha suposat que de moment no estiguin previstos.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum