Empat amb gust agredolç de l'Olot en el derbi a Peralada (1-1)

Els garrotxins guanyaven amb un gol d'Arranz al començament de la segona part, però els empordanesos han estat capaços d'empatar el partit. L'Olot continua líder amb dos punts d'avantatge, i també un partit més
David Planella | 21 de novembre de 2021

Imatge: Nuri Marguí (UEO)

Si l'Olot hagués fet bo el gol d'Arranz a l'inici de la segona meitat s'hauria distanciat a cinc punts del Peralada i a quatre del Girona B i el Vilafranca, equips que el persegueixen a la classificació i que han jugat un partit menys. Hauria passat a dependre de si mateix per guanyar la lliga. Ara, en canvi, té un coixí mínim, de dos punts, perquè el resultat final ha estat d'empat a un. Així el valoren els dos entrenadors, Albert Carbó, de l'Olot, i Hèctor Simón, del Peralada.

El partit ha tingut dues parts molt diferenciades. A la primera, més dominada pel Peralada, hi ha hagut poques ocasions de gol, i a la segona, el ritme s'ha accelerat. Al minut 5, Sergi Arranz ha robat la pilota a dins l'àrea del Peralada, quan els locals la volien treure jugada, i ha marcat el 0-1. Aroca ha tocat el seu xut, però el refús de la pilota del porter ha anat direcció a porteria i ha acabat entrant al fons de la xarxa.

El mateix Arranz ha disposat d'una oportunitat d'or per ampliar l'avantatge, però el davanter no ha pogut marcar el 0-2 i a la recta final ha arribat l'1-1. Ha estat obra de Youssef Zayzoun al minut 80. L'extrem, un dels canvis que ha introduït Hèctor Simón en el partit, s'ha quedat sol davant de Batalla després d'una jugada ràpida protagonitzada per Llorenç Busquets, que ha trencat la defensa olotina. Carbó creu que a l'Olot li ha fet falta més control a l'última fase del partit.

L'empat ha deixat un gust agredolç a l'Olot, però ha estat el resultat més just per a un derbi gironí igualat, intens i amb trams de bon futbol, que també ha tingut un bon ambient a la graderia. Ha estat un partit especial per a quatre jugadors del Peralada i cinc de l'Olot, i per als dos entrenadors, que s'han enfrontat al seu passat. Un d'ells, Sergi Arranz, que ha marcat el seu setè gol aquesta temporada i és pitxitxi en solitari de la lliga. Tot i això, el davanter avui no podia estar content.

Molta igualtat

L'1-1 entre el Peralada i l'Olot, combinat amb la derrota del Girona B i amb la victòria del Vilafranca, deixa l'Olot líder amb 22 punts, dos més que el Peralada, el Girona B i el Vilafranca. Diumenge que ve, els olotins rebran a casa un altre dels candidats a l'ascens, l'Hospitalet, que va escalant a la classificació i ja és a les portes del play-off amb 17 punts.