En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els volcans es posen de moda: es dispara l'interès per la Garrotxa

L’erupció del volcà de La Palma fa que, en el darrer pont, s’hagi doblat la venda d’entrades al Museu dels Volcans
Joel Tallant | 14 d'octubre de 2021
Els volcans es posen de moda: es dispara l'interès per la Garrotxa

La ocupació mitjana a la Garrotxa durant aquest pont del 12 d’octubre ha arribat al 87%, dos punts més que l’any passat.  Els principals motius d’aquest creixement han estat el bon temps que ha fet aquests dies i el conegut com a ‘turisme de natura’, que busca gaudir de l’entorn en espais oberts. Segons dades de Turisme Garrotxa, les estades han estat de dos dies repartides de divendres a diumenge i de diumenge a dimarts i ha estat, precisament el diumenge, el dia de màxima afluència de visitants. Els càmpings i apartaments han tingut una ocupació del 100%, seguit del turisme rural, amb un 95, les pensions i hotels amb un 90 i les cases de colònies han omplert la meitat de la seva capacitat. La presidenta de Turisme Garrotxa, Gemma Canalias, ha explicat a Ràdio Olot els motius de l’elevada demanda dels càmpings.

En conclusió, segons Canalias, aquest pont del 12 d’octubre hi ha hagut més visitants i més ordenats. Molts d’aquests, han vingut atrets pels volcans com a conseqüència de l’erupció de la Palma.

Previsions turístiques a l'alça

Turisme Garrotxa creu que l’increment de visitants atrets pels volcans anirà a l’alça. De fet, les previsions d’ocupació per aquesta tardor, en circumstàncies normals, estarien al voltant del 50%, però la xifra es podria incrementar fins al 70 si es confirma el 20% de turisme atret únicament pels volcans. Per aquest motiu, Gemma Canalias ha confirmat que ja estan treballant en un pla de coordinació per rebre tot aquest volum de visitants.

El turisme familiar i de parella continua sent majoritari tant per visitar el patrimoni volcànic de la Garrotxa com per gaudir de la tardor de la comarca. La setmana vinent hi ha noves reunions per coordinar l’arribada dels visitants.

També et pot interessar

El càncer de mama també genera pobresa: 1 de cada 3 dones perd la feina

Un estudi de l’Associació Contra el Càncer conclou que el 70% de les usuàries veuen reduïts els seus ingressos durant la malaltia

L’Espai Cràter d’Olot s’agafa de la mà del CSIC

El nou museu dels volcans estreny una aliança amb el Consell Superior d’Investigacions Científiques per dur a terme projectes, investigacions i difusió de la vulcanologia local

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum