En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els veïns de la Vall d’en Bas podran formar part d’una comunitat energètica

L’Ajuntament ha aprovat instal·lar diverses plaques fotovoltaiques en equipaments municipals
Aniol Puigvert | 4 d'agost de 2022
Els veïns de la Vall d’en Bas podran formar part d’una comunitat energètica

Foto: Tursime Garrotxa


La primera comunitat energètica de la Vall d’en Bas serà realitat d’aquí poques setmanes. El consistori ha aprovat, provisionalment, les bases reguladores del projecte per decidir com se cedeixen temporalment les quotes de participació, és a dir, com es pot adquirir una plaça per a poder formar part de la comunitat. L’objectiu és que hi hagi quatre plaques fotovoltaiques situades al sostre de diversos equipaments municipals. Els veïns interessats podran fer un lloguer, és a dir, pagar una quota anual molt baixa. També podran optar a agafar un kw/hora o agafar-ne la meitat. L’alcalde de la Vall d’en Bas és Lluis Amat.

Aquesta nova comunitat energètica està previst que comenci a funcionar el proper mes de setembre. En aquest procés, els veïns aniran acompanyats d’un assessor energètic que s’encarregarà de fer les lectures i gestionar totes les dades. Un dels problemes que es destaquen des del consistori, és que aquest sistema, instal·lat en un sostre municipal, només pot abastir 500 metres al voltant.

El projecte de la Vall d’en Bas se suma a la resta de propostes que s’estan duent a terme a la comarca per avançar cap a una transició energètica cada vegada més urgent.  

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum