En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Els treballadors de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa diuen prou

A partir d’aquest dimecres, sortiran a protestar a l‘exterior de les instal·lacions del centre per reclamar la millora de les seves condicions laborals
Roger Isern | 2 de novembre de 2022
Els treballadors de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa diuen prou

Imatge de la concentració d'aquest dimecres (Guillem Guardiola)


La situació dels treballadors de l’Hospital d’Olot comença a ser preocupant. Diuen que treballen amb neguit, que estan sobrecarregats de feina, cansats i desmotivats i que això provoca baixes laborals i que hi hagi professionals que marxin del centre. A més, asseguren en un comunicat, que això repercuteix en l’atenció a l’usuari. És el missatge que traslladen des del comitè d’empresa, que fa un pas endavant i exigeix solucions a tres punts clau: Un d’ells és que prenguin mesures davant la falta de personal, que es venia arrossegant des d’abans de la pandèmia i que ara s’ha agreujat. Reclamen més ajuda per tenir unes condicions laborals dignes i evitar problemes que, segons els sindicats, fins i tot afecten a la pròpia salut del treballador. També demanen a la direcció més empatia, ja que es queixen de que no se’ls ha escoltat prou des de fa molt de temps. La presidenta del Comitè d’Empresa és Nadia Toberias en declaracions a Ràdio Olot.

Els treballadors també denuncien que se'ls ha reduït la retribució variable en funció del compliment d'objectius per l'augment dels costos energètics. No entenen la decisió i demanen que no repercuteixi en ells les despeses de manteniment del centre.

Els treballadors diuen que estan desgastats i que se senten menystinguts. Ara han decidit que aquest esgotament tant físic com mental se sàpiga i es faci públic. Nadia Toberias explica que no els hi tremolarà el pols a l’hora de fer concentracions i prendre altres accions per solucionar la situació.

Aquest dimecres, els treballadors i les treballadores de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa sortiran a l’exterior del centre per fer públic i evident el seu malestar, unes concentracions que s’aniran repetint fins que se’ls escolti.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El comitè d’empresa de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa continuarà amb les reivindicacions al gener si no avancen les negociacions

Han agraït el suport als veïns de la ciutat per la defensa d’una atenció sanitària de qualitat i per a tothom

El Comitè d’Empresa dels professionals de l’Hospital d’Olot encara té coses a dir

Aquest dimecres segueixen amb les concentracions per reclamar millores laborals

Estàs escoltant


Volum