En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els traçats proposats per Territori per la variant de les Preses no encaixen amb el tram sud d’Olot

Per això l’ajuntament de la capital garrotxina presentarà una al·legació a l’estudi informatiu de les Preses
| 27 de febrer de 2020
Els traçats proposats per Territori per la variant de les Preses no encaixen amb el tram sud d’Olot

Des de l’ajuntament d’Olot asseguren que això “no és normal” i que els ha “sorprès”. Per això presentaran una al·legació a l’estudi informatiu de les Preses. El consistori olotí demanarà al Departament que tingui en compte el traçat del túnel de la Pinya i faci encaixar la variant presenca amb el projecte constructiu del tram sud d’Olot.

Dibuix dels possibles enllaços entre les dues variants a la zona de Codella 


Cap de les quatre alternatives presentades per Territori encaixen amb el traçat que surt del túnel de la Pinya i que ja té projecte constructiu. Ho assegura l’alcalde d’Olot, Pep Berga, i per això també diu que presentaran una al·legació a l’estudi informatiu publicat fa un mes i mig per Territori.

 

Per redactar i presentar aquesta al·legació, l’Ajuntament d’Olot ha contractat una enginyeria. Aquesta empresa serà l’encarregada de justificar l’al·legació i presentar una proposta de resolució al Departament. Sense determinar l’encaix entre la variant de les Preses i el tram sud de la variant d’Olot no es podrà començar a construir el túnel de la Pinya que ja té projecte constructiu i és la part més avançada de les dues variants. Berga assegura que no volen interferir en un traçat que implica altres municipis, però que defensaran que la unió de les dues variants a la zona de Codella, respecti el projecte constructiu del tram sud d’Olot.

"Ens ha sorprès, no és normal"

Berga també admet que “no és normal” que els dibuixos no encaixin i que els ha sorprès.

 

Segons Berga, no hi ha cap possibilitat de retocar el projecte constructiu d’Olot i per tant, la solució passa perquè el traçat de les Preses s’adapti a l’enllaç amb Olot. El tram sud de la variant olotina, que inclou el túnel de la Pinya i que acaba a la zona de Codella, és el més avançat dels tres trams que formen la variant de les Preses i Olot. Els ajuntaments i institucions tenen fins al 26 de març per presentar les al·legacions que vulguin a l’estudi informatiu que va presentar Territori el mes de gener.

També et pot interessar

Un 1+1 ampliable, l'aposta final de Territori per a la variant d’Olot

Segons la conselleria, la variant està “més a prop que mai” amb un model que busca “un bon equilibri”

Pep Berga, sobre la variant d'Olot: "Probablement s'executarà, inicialment, amb un carril per banda"

En entrevista a Ràdio Olot diu que la infraestructura es podria executar amb un 1+1 amb la possibilitat d’ampliar-la en un futur

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum