En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els pressupostos de la Generalitat 2022 preveuen finançament per al projecte constructiu de la variant d’Olot

Així ho ha confirmat el Departament de Territori a l’ajuntament olotí
Pau Masó | 11 de novembre de 2021
Els pressupostos de la Generalitat 2022 preveuen finançament per al projecte constructiu de la variant d’Olot

El traçat de la variant d'Olot (Territori)


Al projecte de pressupostos que el Govern ha presentat aquesta setmana, no hi ha cap partida particular per a la variant d’Olot ni la de les Preses. Però el Departament de Territori ha confirmat a l’Ajuntament d’Olot que es contempla destinar una quantitat per al projecte executiu de la variant olotina. El pressupost per a l’últim tràmit administratiu abans de les obres s’inclou en una partida general sobre projectes i estudis del Departament. Ho explica l’alcalde d’Olot, Pep Berga.

El responsable d’elaborar el projecte executiu és el Departament de Territori. Segons Berga, la conselleria podria, fins i tot, començar els tràmits de licitació del document abans de rebre la declaració d’impacte ambiental que ha de tramitar Acció Climàtica.

"Necessitem que cap tràmit s'encalli"

Si no hi hagués cap entrebanc, el projecte constructiu de la variant d’Olot es podria començar a redactar l’any que ve. Tot i això, el sector empresarial ha criticat que no hi hagi una nova exposició pública de l’opció 1+1 ampliable que Territori va donar per bona. Sobre això, Berga diu el següent.

Amb finançament als pressupostos i amb una licitació “express”, Territori sembla que encara el projecte constructiu de la variant d’Olot per a l’any 2022. Tot això a l’espera de la declaració d’impacte ambiental que ha d’elaborar Acció Climàtica i la resposta de les al·legacions. Per altra banda, a les Preses i la Vall d’en Bas no hi ha notícies. Els Ajuntaments no tenen coneixement que Territori hagi destinat recursos de cara a l’any que ve als processos administratius de la infraestructura. Els consistoris estan a l’espera de l’informe públic de les al·legacions del projecte. Un informe que podria arribar un cop Acció Climàtica es pronunciï. Això es preveu que sigui al primer trimestre de l’any que ve.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El PSC proposa inversions per acabar amb els problemes d'incivisme al barri de Sant Francesc

Josep Guix també diu que a banda de mediació, calen mesures educatives adreçades als joves que es concentren a les nits a la zona

El PSC d'Olot vol que els habitatges socials de Sant Cristòfor es facin al barri vell

Els socialistes també consideren que la promoció l'ha de gestionar una empresa pública o mixta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum