En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els pagesos de la Vall d’en Bas faran una tractorada fins a Olot per protestar contra la variant

Reclamen tornar a fer l’estudi informatiu de les Preses per evitar el pas de la variant per zona agrícola
| 9 de març de 2020
Els pagesos de la Vall d’en Bas faran una tractorada fins a Olot per protestar contra la variant

Unió de Pagesos ha decidit passar a l’acció el pròxim 22 de març. La convocatòria també té el suport de Salvem les Valls i inclourà una caminada pel carril bici. Reclamen tornar a fer l’estudi informatiu de les Preses per evitar el pas de la variant per zona agrícola.

Imatge d'arxiu (ACN)

Des d’Unió de Pagesos asseguren a Ràdio Olot que no s’han sentit escoltats i que això els ha portat a mobilitzar-se. Reclamen que la variant no passi per la plana agrícola i que ho faci per Marboleny, és a dir amb un túnel sota la muntanya de Xenacs.  El portaveu del sindicat a la comarca és en Joan Puigdevall, en declaracions a Ràdio Olot.

 

Unió de Pagesos denuncia la falta d’un estudi d’impacte agrari per part del Departament d’Agricultura. Segons el sindicat és un document vinculant a l’hora de fer infraestructures en sòl agrícola. Aquest és un dels motius pels quals demanen que es torni a fer l’estudi informatiu de les Preses i s’inclogui l’opció de Marboleny. El sindicat també lamenta que es vulgui tirar endavant un projecte que no té consens i que preocupa els pagesos de la Vall d’en Bas.

 

La mobilització del diumenge 22 de març consistirà en una tractorada des del Verntallat fins a la plaça Clarà d’Olot. Llavors, els pagesos tornaran a la Vall per acabar l’acte amb un manifest. Paral·lelament, Salvem les Valls també organitzarà una caminada pel carril bici.

També et pot interessar

Un 1+1 ampliable, l'aposta final de Territori per a la variant d’Olot

Segons la conselleria, la variant està “més a prop que mai” amb un model que busca “un bon equilibri”

Pep Berga, sobre la variant d'Olot: "Probablement s'executarà, inicialment, amb un carril per banda"

En entrevista a Ràdio Olot diu que la infraestructura es podria executar amb un 1+1 amb la possibilitat d’ampliar-la en un futur

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum