En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els municipis garrotxins treballen per definir les franges de protecció contra incendis

Beuda i Maià són els que tenen més avançada la definició de les seves franges de protecció
| 14 de setembre de 2016
Els municipis garrotxins treballen per definir les franges de protecció contra incendis

Beuda i Maià són els que tenen més avançada la definició de les seves franges de protecció d’urbanitzacions contra incendis. El director del SIGMA diu que s’ha començat pels punts més propers a l’Empordà perquè són els que tenen més risc i promet que la resta de la comarca complirà els terminis que va acordar amb la Generalitat.

incendi-ardenya-franges-proteccio

Imatge: ACN

A hores d’ara, tots els municipis de la Garrotxa estan posats en la definició de les franges de protecció dels seus nuclis habitats en cas d’incendis forestals. Tot i això, la comarca encara té la feina endarrerida, i només Beuda i Maià de Montcal han començat la segona fase dels treballs. Són dos pobles propers a l’Alt Empordà que tenen un risc més elevat d’incendis. Així justifica el director del consorci SIGMA, Francesc Canalias, que les franges a la Garrotxa estiguin més o menys avançades a segons quins punts.

Olot és, juntament amb Figueres i Lloret de Mar, una de les ciutats més grans de la demarcació que encara té la redacció del document de les franges de protecció en un estat molt embrionari. En canvi, segons Canalias, la majoria de la resta de municipis garrotxins ja han acabat la primera fase: la realització dels mapes de les franges.

En la segona fase, s’han de definir els propietaris dels edificis que estaran envoltats per les franges de protecció contra incendis i de qui es farà càrrec, per llei, del finançament de les obligacions de neteja i condicionament de les franges. La tercera ja serà la redacció del projecte executiu de les actuacions que Canalias espera que tota la comarca tingui llest a mitjans de l’any que ve. A partir d’aleshores, s’haurà de treballar sobre el terreny. Arribar a aquest punt és important, però el director del SIGMA assenyala que encara ho serà més mantenir-ho.

Les franges de protecció d’incendis forestals a urbanitzacions les ha de redactar i aprovar cada municipi amb el vistiplau de la Generalitat. La regulació va arribar després del gran incendi del 2012 a l’Alt Empordà.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum