En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els moviments socials prenen força

Es constitueix la Coordinadora de Moviments Socials de la Garrotxa, per fer front a la situació actual i presentar alternatives.
| 2 de novembre de 2012
Els moviments socials prenen força

Neix a la Garrotxa la Coordinadora de Moviments Socials de la comarca. Diferents col·lectius i entitats s’han unit per fer front a la crisi i fer propostes concretes per tal de canviar el model econòmic actual. A més, s’han marcat com un dels objectius conscienciar a la societat civil de la importància de mobilitzar-se.

Partits polítics, sindicats, associacions i persones a títol individual han decidit fundar aquesta nova Coordinadora a la Garrotxa. L’objectiu va més enllà de protestar contra la situació actual, ja que també volen buscar i proposar alternatives. Un dels promotors, Ramon Mateu, ha explicat que volen aglutinar a la Coordinadora de Moviments Socials diferents sensibilitats d’una manera transversal.

Aquesta Coordinadora de Moviments Socials de la Garrotxa neix també per donar una imatge de treball unitari. Segons ha explicat un altre dels seus membres, Lluís González, la societat els està demanant que s’organitzin de manera conjunta per tal de tenir més força reivindicativa.

Aquesta mateixa setmana s’ha fet la primera assemblea conjunta de la Coordinadora. Un dels punts en els que es treballa és en la seva presència a la Vaga General del proper 14 de novembre. Partits com Iniciativa per Catalunya o les CUP, sindicats com Comissions Obreres i associacions com la Greda o la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca han decidit sumar-se a la Coordinadora. La intenció és incorporar tot tipus d’associacions, fins i tot escales de veïns. Els seus membres venen de sensibilitats diferents però volen sumar esforços. Per exemple, en el cas personal de Ramon Mateu, participar a la Coordinadora li serveix per denunciar el que està passant i proposar-hi alternatives.

Les coordinadores de moviments socials han estat un dels mecanismes d’organització utilitzats per la societat civil davant l’escenari actual de crisi. La Coordinadora garrotxina abans de posar-se en marxa ha participat a dues trobades, a Barcelona i a Girona, per compartir posicionaments amb altres col·lectius ja organitzats.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum