En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els Mossos d’Esquadra investiguen el robatori de les plaques de bronze de Sant Francesc

Com a mesura de precaució, la brigada municipal les ha acabat d’extreure totes i es quedaran definitivament al Museu de Sant Esteve
Joel Tallant | 9 de desembre de 2022
Els Mossos d’Esquadra investiguen el robatori de les plaques de bronze de Sant Francesc

Les plaques de bronze daten del 1949. Es van fer a partir d’uns models realitzats a l’Art Cristià i es van fondre en bronze perquè en aquell moment era el material més resistent a les inclemències meteorològiques. Aquestes plaques es van instal·lar en unes noves estacions després que les anteriors, datades al 1906, fossin destruïdes durant la Guerra Civil. Les estacions són fragments de la passió i mort de Jesús. N’hi ha 14 que van des de la Plaça de les Rodes fins al recinte emmurallat de la capella de Sant Francesc, al capdamunt del volcà Montsacopa. Fa uns dies, uns desconeguts van arrencar sis de les plaques de bronze, les que no miraven a la ciutat, segons l’historiador i membre dels Amics de Sant Esteve i del Tura, Josep Murlà.

Un cop comprovada la desaparició de les sis plaques de bronze de les estacions de Sant Francesc, van retirar les vuit peces restants per evitar que les poguessin arrencar. Es dipositaran al Museu de Sant Esteve.

Josep Murlà ha lamentat la pèrdua de patrimoni que suposa el robatori de les peces de bronze de Sant Francesc, d’un gran valor sentimental i històric. Es calcula que el seu valor econòmic podria arribar als milers d’euros perquè eren exclusius.

El robatori de patrimoni eclesiàstic ha estat habitual al llarg dels anys. Cap al 2010 es van emportar els àngels de la capella del Roser. Als anys 90, van desaparèixer de l’interior de la sagristia de l’església de Sant Esteve els copons, que es lluïen a l’hora de combregar. També als anys 90, van desaparèixer els quadres de a Capella del Sant Nom situats dins del mateix temple. En les darreres setmanes, també han desaparegut les canaleres de coure de l’església i la parròquia de Sant Roc.  

Comparteix a: 

També et pot interessar

Detenen un home després d'atropellar-ne un altre a les Preses i donar-se a la fuga

El detingut hauria atropellat la víctima després d'una discussió aquest dijous al migdia

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum