En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

'Els morts no parlen', una novel·la negra de proximitat

És de l'escriptor banyolí Miquel Aguirre i es presenta a Olot divendres
| 28 de maig de 2015
'Els morts no parlen', una novel·la negra de proximitat

Un cadàver és el protagonista de la tercera obra de l’escriptor banyolí Miquel Aguirre. ’Els morts no parlen’ és una novel·la negra ambientada al Pla de l’Estany que es presenta a Olot aquest divendres.

els morts no parlen

La novel·la arrenca a partir d’un fet fictici, l’intent de fingir un segrest d’una persona que ja és morta. Un dia, un dels personatges es troba un cadàver al seu hort i un familiar seu l’enreda per amagar el cos i fingir un segrest per treure diners a la família del mort. Segons ha explicat l’autor, la majoria dels personatges són persones que estan sempre al límit del delicte. El propi autor, Miquel Aguirre, amplia una mica més la trama.

Tot i que aparentment aquest és un fet fictici, l’autor afirma que no deixa de ser probable que pugui passar en un moment determinat, o bé, ja hagi produït al llarg de la història. Aguirre també defineix la seva novel·la com una combinació explosiva de violència i humor negre.

Un altre dels trets més característics d’aquesta novel·la és que tota la història es desenvolupa a l’entorn Banyoles i com no pot ser d’una altra manera, es reflecteix també el llenguatge de la comarca. Un llenguatge molt semblat al dels garrotxins, on també apareixen expressions de tota la vida i paraules com ‘cardar’.

‘Els Morts no parlen’ és la tercera novel·la d’Aguirre i la desena publicació de l’editorial Llibres del Delicte, una editorial independent dedicada a la novel·la negra d’autors catalans. La novel·la la presentarà l’escriptor olotí Josep Torrent aquest divendres a Can Trincheria.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Besalú vol museïtzar la vil·la Romana de Can Ring

Ho ha dit l’alcalde del municipi Lluís Guinó, en declaracions a 'L'alcalde Respon' d'Olot Televisió

La Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot estrena "La Història del Zoo" d'Edward Albee

També estan pendents de trobar una data per les representacions de "Red Pontiac" de Pere Riera i una adaptació d'"On és el Prosineski" de Paco Mir

Estàs escoltant


Volum