En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

Els comerciants d’Olot esperen recuperar vendes aquest Nadal

En comparació a l’any passat, l’ACO valora molt positivament que no hi hagi restriccions i per això esperen que les vendes es recuperin
Pau Masó | 15 de desembre de 2021
Els comerciants d’Olot esperen recuperar vendes aquest Nadal

Foto: Pau Masó


La campanya de Nadal és la més important de l’any per al comerç. Durant el desembre i gener les compres nadalenques fan que les botigues registrin nivells de vendes molt per sobre d’altres èpoques de l’any. Després de l’últim Nadal amb restriccions, ara l’Associació de Comerciants d’Olot encara amb il·lusió els pròxims dies. La seva presidenta és Anna Planella.

L’any passat el comerç es va veure afectat per les restriccions anticovid. Van haver de tancar diversos caps de setmana i conviure amb el confinament municipal. Tot plegat també amb restriccions d’aforament. Avui, un any després, la campanya de Nadal ha començat sense cap d’aquestes restriccions. Per Planella això és molt rellevant.

Temor per noves mesures

Malgrat que les mesures no són les mateixes que l’any passat, la situació pandèmica ha tornat a empitjorar i això fa que les restriccions tornin a sobrevolar sobre el sector. Planella diu que s’ha superat la por a haver de tornar a tancar, però la situació es viu amb incertesa, sobretot, pensant en després de Nadal.

El sector del comerç ja està plenament immers en la campanya nadalenca que s’allargarà també a partir de finals de gener amb les rebaixes d’hivern.

També et pot interessar

La crisi dels preus es comença a notar en la despesa dels clients de la restauració garrotxina

El sector ha detectat una frenada durant les últimes setmanes i ho atribueix a l’increment dels preus. L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa es mostra preocupada per una possible disminució del consum

Radiografia de la indústria de la Garrotxa: la més potent de Girona, però també la més antiga

La indústria garrotxina és tradicional, amb poques empreses joves i una forta presència de companyies de gran dimensió

Estàs escoltant


Volum