En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els casos de salut mental infantil i juvenil creixen un 36% a les comarques gironines en un any

Durant el 2021, també s'han disparat un 21% les atencions en centres d'adults
Redacció | 10 d'octubre de 2022
Els casos de salut mental infantil i juvenil creixen un 36% a les comarques gironines en un any

Segons els resultats de l’enquesta de salut de Catalunya, gairebé una de cada tres dones i un de cada cinc homes manifesta tenir malestar emocional. Aquest percentatge augmenta amb l’edat: un 20’6% en el grup de 14 a 44 anys i un 35% entre les persones a partir dels 75 anys. En les persones de classe social més desafavorida, les dades és on són més preocupants. A les comarques gironines, les xifres són lleugerament millors: segons l’informe de la regió sanitària de Girona, el malestar emocional a la demarcació és inferior al global de Catalunya amb un 16%. Les comarques gironines també tenen un percentatge de persones amb depressió inferior al de Catalunya, només de 4’4%.

Tot i això, segons les dades de la Xarxa de Salut mental i addiccions de les comarques gironines del 2021, gairebé un 60 % de les dones ateses l’any passat a la demarcació tenen una mitjana de 51 anys. Pel que fa als diagnòstics en majors de 18 anys, un 29 % van tenir relació amb l’estat d’ànim, mentre que un 16 % es va tractar per un trastorn psicòtic i un 15 per ansietat. En total, es van atendre durant tot l’any passat 93.103 persones per algun tipus de trastorn.  

Adiccions. Creixen un 28% els nous casos atesos

Els centres d’atenció i seguiment ales drogodependències de les comarques gironines van atendre gairebé 4.500 persones al conjunt de tota la demarcació durant el 2021. De tots els tractats, prop del 28% van ser casos nous en què l’alcohol va ser la substància que va propiciar la demanda en més del 47% dels pacients, seguit de la cocaïna, en un 27% i el cànnabis en un 14. Del total de pacients atesos, gairebé un 76% van ser homes i un 24% dones, amb una edat mitjana de 44 anys. En total, a la demarcació, els centres d’atenció i seguiment a les drogodependències van atendre 52.674 persones.

D’altra banda, els pacients atesos pel programa d’intervenció precoç de la psicosi en el conjunt de la demarcació de Girona es van incrementar també un 10% l’any passat amb un total de 500 persones ateses, 135 de les quals van ser casos nous.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

La Garrotxa compta amb 57 desfibril·ladors fixes

A aquests, se’ls hi ha de sumar els 19 mòbils que es poden utilitzar per a qualsevol esdeveniment que se celebri a la comarca

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum