En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els avis de la Garrotxa es queixen de la lentitud de l'administració

Volen millores en habitatge, residències, digitalització i mobilitat
Redacció | 22 de setembre de 2022
Els avis de la Garrotxa es queixen de la lentitud de l'administració

Aquest dimecres s’ha celebrat a la Sala Magma de l'Espai Cràter l’Assemblea del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa. El Consell de la Gent Gran manté contacte directe entre l'administració i aquest col·lectiu. Es fan reunions trimestrals on manifesten les seves problemàtiques i el consell intenta trobar-hi solucions. Pel que fa als plenaris o assemblees com la d'ahir, se'n fan 4 l'any, aquesta ha estat la 3era. El representant del consell de la gent gran és Manuel Álvarez.

Actualment existeix una gran distància generacional en el mode de vida. Els principals problemes que enguany s'han tractat al consell no han estat pocs: informàtica, mobilitat, habitatges, bancs, les residències, pensions o la soledat no volguda. El president del Consell Comarcal de la Garrotxa és Santi Reixach.

Aquest any però, han aconseguit alguns canvis: Caixa Bank ha ampliat l'horari d'atenció al públic i s'han simplificat els passos a seguir dels caixers automàtics per treure diners, tot i que una de les lluites de la gent gran és pel retorn a la presencialitat.  També s'han enfocat en les residències: es pretén millorar les infraestructures de la Residència Montsacopa i de l'antic hospital Sant Jaume, que amb ajuda de les subvencions Next Generation o sense, es duran a terme. La regidora d’Igualtat d’Olot és Imma Muñoz.

Encara queda un llarg camí perquè la societat al complert escolti, modifiqui i dignifiqui el col·lectiu de les persones grans, tot i que amb l'ajuda d'aquests organismes la seva veu es pot potenciar fins a aconseguir-ho.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum