En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els apicultors gironins troben un mètode esperançador per acabar amb la vespa asiàtica

Han fet una primera experiència consistent en agafar alguns exemplars i tornar-los a dins del rusc després d’haver-los-hi aplicat una substància verinosa.
| 29 d'octubre de 2015
Els apicultors gironins troben un mètode esperançador per acabar amb la vespa asiàtica

Els apicultors gironins haurien trobat la manera d’acabar amb la vespa asiàtica. Han fet una primera experiència encara molt embrionària consistent en agafar alguns exemplars i tornar-los a dins del rusc després d’haver-los-hi aplicat una substància verinosa. Es tracta d’una pols que va acabant amb la vida a l’interior del rusc.  

VESPA ASIATICA

Un exemplar de vespa asiàtica

El sistema és molt semblant al del cavall de Troia: capturen alguns exemplars de vespa asiàtica, els hi posen una pols tòxica al cos i els hi tallen les potes del darrere perquè no la puguin expulsar. Quan aquests exemplars tornen al seu niu, deixen anar aquesta substància per dins debilitant la resta d’exemplars fins acabar amb la seva vida. Ho ha explicat en primícia a Ràdio Olot, el president dels apicultors de Girona, Àngel Noguer.

La primera i única experiència feta fins ara ha tingut lloc a Les Planes d’Hostoles. Tot i això, els apicultors i fonts consultades per Ràdio Olot admeten que "la tècnica s'ha de perfeccionar". Per ara, només es pot fer a la vora dels nius i no se sap quina quantitat de substància és necessària.

Fonts consultades per Ràdio Olot, han explicat que introduir verí a l’interior dels nius és una pràctica ja habitual. El problema amb el que es troben és l’alta resistència de la vespa, que en plena tardor ja hauria de ser menys activa, però actualment no és així. Les mateixes fonts asseguren que fins i tot estan tant plenes d'activitat com en ple estiu. El temps juga a la contra dels apicultors perquè les vespes aviat han de començar a hivernar i no podran fer més experiments per millorar el mètode. Tot i això, si es confirma, estarien davant de la primera solució viable per acabar amb aquesta espècie invasora que ja ha arribat fins a les Illes Balears.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum