En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els 'antifracking' assenyalen que s'estan complint totes les conseqüències d'aquesta tècnica

Representants de plataformes d'arreu d'Europa s'han trobat a Riudaura per veure com s'organitzen a partir d'ara
| 10 de març de 2015
Els 'antifracking' assenyalen que s'estan complint totes les conseqüències d'aquesta tècnica

Les plataformes ‘antifracking’ diuen que els pitjors presagis sobre els efectes secundaris d’aquesta tècnica s’estan complint als llocs d’Europa on ja s’està fent. A hores d’ara a la Garrotxa no hi ha cap amenaça però el Govern de l’Estat és qui té a hores d’ara la potestat de donar permisos.

2riudaurajunts

Foto de família de la trobada (@Riudaurajunts)

A hores d’ara queda lluny el fantasma de Teredo Oils que va posar en alarma tot Riudaura pels riscos de la tècnica que volien fer servir per extreure gas: el fracking. L’amenaça es va dissoldre però la feina es continua fent. La presidenta de la plataforma Riudaura Junts, Blanca Gómez, ha explicat a Ràdio Olot que segueixen treballant ja que es manté un perill continu: a hores d’ara qui té la potestat per decidir és el Govern espanyol després de la darrera decisió del Tribunal Constitucional.

Riudaura Junts va alertar dels riscos que suposava la tècnica del fracking en afectacions tant a aqüífers, a l’aire, la salut, els terrenys a part de l’enrenou de camions que suposava. Tal i com explica Gómez, en els llocs d’Europa on s’ha fet servir aquesta tècnica, com a Polònia, les pitjors pors que tenien dels riscos s’estan complint.

Aquest cap de setmana Riudaura ha estat la seu d’una trobada europea de la lluita contra el fracking. Aquestes trobades es fan uns dos cops l’any a diferents llocs del continent. Entre les conclusions d’aquesta trobada hi ha la necessitat de sumar a la lluita municipis i territoris comptant amb els seus representants.

En principi, la trobada s’havia de fer a Barcelona per facilitar els desplaçaments però les persones que venien de fora van voler venir fins a la Garrotxa com a homenatge al que consideren un dels focus de lluita més contundents que hi ha hagut al continent en contra del fracking.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum