En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els agents rurals fan més de 700 actuacions l’any a la Garrotxa per evitar incendis

L’assignatura pendent a tota la demarcació són les franges de protecció a les urbanitzacions i als masos aïllats
| 17 d'agost de 2016
Els agents rurals fan més de 700 actuacions l’any a la Garrotxa per evitar incendis

A totes les comarques gironines són més de 3.000 inspeccions de prevenció i l’assignatura pendent són les franges de protecció a les urbanitzacions i als masos aïllats.

En primer terme, una casa amb les franges de protecció ben delimitades. Al fons, habitatges envoltats de bosc. Imatge publicada el 14 d'agost del 2016 (Horitzontal)
Una casa amb les franges de protecció ben delimitades (ACN)

La Garrotxa va ser la comarca gironina on els agents rurals van fer més actuacions el 2015 per prevenir incendis forestals. En concret, van ser 773, prop de 200 més que al Pla de l’Estany (597). En un any, els agents arriben a fer més de 3.000 inspeccions a totes les comarques gironines per evitar que una guspira es tradueixi en hectàrees calcinades. Entre d’altres actuacions, ressegueixen línies elèctriques perquè els cables no toquin la capçada dels arbres, recorren línies de tren i carreteres per veure l’estat dels vorals i comproven les àrees recreatives enmig dels boscos.

La demarcació de Girona, però, arrossega des de fa temps una assignatura pendent: les franges de protecció a urbanitzacions i masos aïllats, on s'ha de deixar net un tram de 25 metres per evitar que les flames arribin a les cases. El Departament d'Agricultura s'ha fixat l’objectiu que el 100% dels municipis gironins tinguin dibuixat sobre plànol, a finals d'any, on cal fer aquests perímetres de protecció. Després, caldrà executar totes les franges, i mantenir-les.

Els episodis de calor a l'estiu, lligats a humitats baixes, fan que s’activi el Pla Alfa davant del risc que es declari un incendi forestal. De fet, en els últims dies n’hi ha hagut més d’un. Però la feina per prevenir els focs, tot i que s'intensifica entre mitjans de març i mitjans d'octubre, abasta tot l'any.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum