En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els agents rurals alerten del nivell elevat d’incendi abans de la nit de Sant Joan

Recorden que està prohibit llençar qualsevol tipus d’element pirotècnic a menys de 500 metres d’una zona forestal
Roger Isern | 22 de juny de 2022
Els agents rurals alerten del nivell elevat d’incendi abans de la nit de Sant Joan

Foto: Agents Rurals. Departament d'Interior


Demà és la revetlla de Sant Joan. La que hauria de ser una de les nits més especials de l’any, enguany es convertirà un una de les més preocupants pels cossos de seguretat. Les altes temperatures registrades en els darrers dies a la Garrotxa fan posar en alerta tot el territori, davant la gran quantitat de pirotècnia que es llençarà. Actualment, la comarca registra un perill alt d’incendi, però al ser una zona on les pluges solen ser habituals redueix mínimament el risc. De cara a la revetlla està totalment prohibit llençar petards a menys de 500 metres de zones forestals i fer fogueres sense prèvia autorització. A Ràdio Olot hem parlat amb el cap dels Agents Rurals de la Garrotxa, Josep Vilar, que remarca la delicada situació que presenta la comarca.

Els Agents Rurals recomanen als ajuntaments que prenguin mesures estrictes amb la pirotècnia després de les onades de calor de maig i sobretot d’aquest mes de juny. Vilar recomana que les fogueres que es facin siguin petites i sempre amb el permís de les autoritats municipals.

El civisme per part de la població no es pot controlar al 100%, però des dels forestals asseguren que la gent compleix amb les restriccions i esperen que la nit d’aquest dijous no sigui una excepció.

Els forestals recomanen als ajuntaments que delimitin les zones habilitades per a la pirotècnia i que siguin estrictes a l’hora d’aplicar les mesures de control. Aquesta nit de Sant Joan serà una de les que es viurà amb més preocupació respecte a altres temps. Els Agents Rurals recomanen respectar l’entorn natural per evitar possibles incendis davant la situació de sequera de les últimes setmanes.

També et pot interessar

Alerta màxima davant la nit de revetlla de Sant Joan

Els ajuntaments de la Garrotxa prenen mesures davant la sequera i les altes temperatures

La sequera comença a provocar estrès hídric a la nova producció de fesols de Santa Pau

Les plantes repartides en vint hectàrees de camps conreats fins ara han començat a créixer, però el seu desenvolupament podria aturar-se com a conseqüència de les altes temperatures

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum