En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

El transport públic interurbà de la Garrotxa serà més barat a partir d’ara

Els usuaris que adquireixin abonaments podran beneficiar-se de fins a un 50% de descompte
Joel Tallant | 3 d'octubre de 2022
El transport públic interurbà de la Garrotxa serà més barat a partir d’ara

La mobilitat és la gran consumidora d'energia i la responsable del 25% de les emissions de CO2. En aquest context d'emergència climàtica, cal prendre consciència i canviar els hàbits en els desplaçaments i utilitzar més el transport públic. Ara per ara, però, la gran majoria de vehicles són de combustió, perden un 85% de l'energia consumida en el mateix motor i només el 15% restant serveix per moure'l. A més, de mitjana, un cotxe està ocupat només per una persona i mitja per trajecte. Per tot això, cal un canvi de mentalitat. Jordi Güell és el conseller de mobilitat de la Garrotxa.

El govern central ha aprovat una rebaixa en els abonaments i títols multiús en els serveis interurbans de transport de viatgers per carretera. Aquests descomptes s'estendran fins al 31 de desembre i afectaran totes les ATM’s catalanes.

Aquests descomptes beneficien a aquells usuaris que utilitzin la targeta T10, que permet fer deu viatges en un màxim de 120 dies, i la T-Valor. Així totes les recarregues amb aquestes targetes, tindran un descompte del 50%. Aquesta rebaixa no s’aplicarà al transport públic d’Olot perquè el seu prou ja és molt ajustat.

Teisa ja està renovant la seva flota amb vehicles híbrids i en alguns casos totalment elèctrics.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La plataforma del tren-tram entre Olot, Banyoles i Girona es mostra satisfeta després que la Generalitat hagi decidit tirar endavant l’estudi de viabilitat del projecte

L’estudi té un cost de 290.000 euros i anirà a càrrec d’una unió temporal d’empreses, que prepararà una proposta en el transcurs del pròxim any que determini si la línia és viable o no

La massificació en els entorns naturals de la Garrotxa recupera les xifres d’abans de la pandèmia

Des del Parc Natural noten l’augment de visites en zones com la Fageda d’en Jordà

Estàs escoltant


Volum