El títol es fa pregar

L'Olot perd amb l'Europa i es jugarà el títol a l'últim partit al camp de la Rapitenca.
| 12 de maig de 2013

La Unió Esportiva Olot no s'en surt i perd a casa contra l'Europa per 0 a 1. El cap de setmana que ve, els de Bañuelos depenen d'ells mateixos per celebrar el títol.

CARLA RIERA | L’Olot ajorna el títol de Lliga i s’ho juga tot a l’últim partit de la temporada. L’enfrontament contra l’Europa ha acabat amb una derrota per la mínima amb moltes ocasions olotines. La festa al Municipal no ha pogut ser, però els de Bañuelos encara tenen una oportunitat de ser campions.

Els olotins han començat la tarda amb ganes però alerta: s’enfrontaven a un tercer classificat que només ha perdut quatre partits en tota la temporada. Tot i això, l’Olot ha avisat aviat: al minut 3, Carlos i Uri ja feien gala de la seva connexió a l’atac, però una caiguda del ‘9’ olotí ha evitat un perill real. El que sí que ha posat els pèls de punta ha estat Francolí, que ha xutat una falta directa i l’ha engaltada al travesser al minut 22. Aquesta ha estat la primera vegada que el Municipal s’ha quedat sense alè, però no ha estat ni de bon tros l’única. Cada vegada més, els olotins es feien amb el domini del joc, malgrat que cap dels dos equips podia presumir de grans ocasions. Però les bones vibracions han durat poc: Roberto ha sentenciat des de la banda dreta que ha posat el 0 a 1 al marcador (24’). Tot i que Òscar Fornés  s’ha llençat no ha pogut aturar la rematada de cap.

A partir d’aquest moment, l’Olot ho ha intentat de totes les maneres possibles. Ha començat Carlos amb una ocasió claríssima nascuda de Vallès, però que la pilota acabat sortint desviada i s’ha passejat per davant del porter (30’). Mentre l’Europa pressionava cada vegada més amunt, els olotins continuaven amb intents com les tisores de Roger davant de Rafa Leva (43’), que tampoc li han acabat de sortir. Les ganes hi eren; l’encert, no. Aquesta tònica s’ha mantingut també a la segona part. Bañuelos ha intentat capgirar la situació amb un doble canvi a les bandes: al minut 15, han entrat Roca i Raúl Rodríguez. Per la seva banda, els de Pedro Dólera tampoc s’han estat quiets: Freixa n’ha salvat una just a sota dels pals (50’).

L’empat del Cornellà contra el Figueres ha posat el campionat a només un gol pels olotins, però la sort no ha acompanyat. Ho han intentat, entre d’altres, Roca que l’ha enviada per sobre el travesser (82’) i Abel (86’). Al final, els de Bañuelos no s’han pogut proclamar campions al Municipal, malgrat que l’estadi ha registrat la millor entrada de la temporada (1918 espectadors). Tot i això, l’empat dels segons els dóna una oportunitat la setmana que ve contra la Rapitenca.