En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El teatre com a eina per a desfogar-se quan no es troba feina

És el què fa la companyia de teatre amateur 'Hastalas' d'Olot que vol ensenyar que està aturat no és un drama
| 6 de maig de 2015
El teatre com a eina per a desfogar-se quan no es troba feina

‘Hastalas teatre’, una companyia de teatre amateur sortida de l’entitat garrotxina ADAG-40. Un grup d’aturats proposa un teatre reivindicatiu i improvisat per conscienciar a la societat de la problemàtica de perdre la feina amb més de quaranta anys.

 adag40_teatre1

 

Una representació d'Hastalas teatre  (ADAG-40) 

‘Hastalas’ teatre és un grup de gent a l’atur d’entre 45 i 70 anys nascut de l’associació garrotxina ADAG-40, Associació de Desocupats Actius de la Garrotxa. Una iniciativa que va néixer fa un any i mig amb la voluntat de treure l’etiqueta de què els aturats són un col·lectiu passiu. Segons Juan Correa, membre de la junta d’ADAG-40 i actor del grup de teatre ‘Hastalas’, ha explicat a Ràdio Olot que el més important pel grup és “donar autoestima als aturats”.

La Laia Canosa és l’encarregada de portar aquest grup de teatre, que basa els seus assajos en improvisacions i esquetxos espontanis. ‘Hastalas’ teatre va més enllà de la simple actuació damunt d’un escenari, busca fer un teatre reivindicatiu i conscienciar de què tothom es pot trobar a l’atur en algun moment de la seva vida.

Sabadell, Terrassa, Ripollet, Sant Feliu de Pallerols o la Fira d’Entitats d’Olot són alguns dels escenaris on han actuat en els últims mesos. En tots ells l’objectiu era “demostrar que ser aturat no és un drama”.

Després de cada representació el grup busca un feedback amb el públic. Unes converses que serveixen a la companyia per modificar els seus esquetxos i adaptar-los encara més a la realitat quotidiana del món de l’aturat. Des d’ADAG-40 i el grup de teatre ‘Hastalas’, segons Correa, volen “sensibilitzar la gent” sobre la funció d’aquestes associacions.

La pròxima actuació que faran serà el 16 de maig a Roda de Berà, a la comarca del Tarragonès. Més endavant, de cares a la tardor, tornaran a la Garrotxa i faran una representació a Benavent.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Besalú vol museïtzar la vil·la Romana de Can Ring

Ho ha dit l’alcalde del municipi Lluís Guinó, en declaracions a 'L'alcalde Respon' d'Olot Televisió

La Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot estrena "La Història del Zoo" d'Edward Albee

També estan pendents de trobar una data per les representacions de "Red Pontiac" de Pere Riera i una adaptació d'"On és el Prosineski" de Paco Mir

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum