En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant i Aniol Puigvert

El TCCSP demana que Caniausa acrediti la seva solvència econòmica si vol portar les caneres comarcals

Si no es justifica en el termini previst, el Consell Comarcal es podria veure obligat a declarar nul el concurs i haver-lo de convocar de nou
| 30 de juny de 2022
El TCCSP demana que Caniausa acrediti la seva solvència econòmica si vol portar les caneres comarcals

Continua la polèmica per la gestió del servei de recollida i custòdia d’animals a la Garrotxa. El Tribunal Català de Contractes considera que no ha quedat acreditada la solvència econòmica de Caniausa, imprescindible per obtenir la concessió. Si no es justifica en el termini previst, el Consell Comarcal es podria veure obligat a declarar nul el concurs i haver-lo de convocar de nou.

L’Associació Terra Viva, antiga adjudicatària del servei i que va quedar fora de la nova convocatòria, va portar ara fa un any al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, l’adjudicació del servei a l’empresa Caniausa Segons la resolució que ha fet arribar a les parts el propi tribunal, a les bases s’exigia que l’empresa havia de complir una sèrie de requisits de solvència econòmica i financera que no han quedat acreditats tal i com s’exigia al plec de clàusules. Ara, el tribunal donarà un període de temps per presentar la documentació requerida. Per l’Associació Terra Viva, ‘això demostra que tenien la raó quan van assegurar que Caniausa no complia amb els requisits’. David Serramitjana és el president de l’entitat.

Si el Consell Comarcal de la Garrotxa no aporta la documentació requerida pel Tribunal Català de Contractes del Sector Públic en el termini previst, el Consell hauria d’anular la concessió a Caniausa i convocar de nou el concurs per adjudicar el servei de recollida i custòdia d’animals. Si fos així, Terra Viva no sap si s’hi tornaria a presentar.

L’adjudicació definitiva del servei de recollida i custòdia d’animals va quedar aturada ara fa un any a partir de la denúncia de Terra Viva davant el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. Des del Consell Comarcal de la Garrotxa no han volgut fer declaracions al respecte i s’han remès a un comunicat en el qual reiteren que Terra Viva no podia ‘presentar un recurs perquè va quedar exclosa del concurs per gestionar el servei’. No obstant, el Consell deixa clar que el Tribunal la va admetre davant la possibilitat que el concurs pogués quedar desert per un incompliment de Caniausa. En el comunicat, el Consell també manifesta la seva satisfacció perquè ‘la resolució diu que el concurs es va fer correctament per part del Consell’ i perquè ‘només demana a Caniausa que acrediti la seva solvència d’acord amb els requisits fixats en els plecs’. Finalment, el Consell Comarcal també deixa clar que ‘la resolució no contempla cap de les preteses irregularitats denunciades per Terra Viva’ i que ja ha tramès a Caniausa la necessitat d’aportar la documentació necessària. Finalment, l’ens acaba el comunicat lamentant el retard en la resolució del Tribunal, ja que ha passat un any i afegeix que això, citem textualment ‘per a les administracions’ -diu- ‘suposa un greu perjudici en la gestió dels serveis públics de la seva competència’.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant


Volum