En directe
La Tertúlia
amb Anna Prat

El Sismògraf convertirà Olot en l'aparador de la dansa catalana

A partir d’aquest any, el festival serà el referent del sector al país i programarà una trentena d’espectacles
| 4 de febrer de 2015
El Sismògraf convertirà Olot en l'aparador de la dansa catalana

A partir d’aquest any, el festival serà el referent del sector al país i programarà una trentena d’espectacles. El Sismògraf no s’oblida del públic en general però s’encara a ser un “mercat” per als programadors.

danat-dansa-epíleg

La versió de carrer de l’espectacle ‘Epíleg d’un inici’ de Danat Dansa, un dels destacats (Sismògraf)

Com Tàrrega és referent de teatre al carrer i Vic de la música viva, a partir d’aquest any Olot serà l’epicentre de la dansa catalana. És el primer festival considerat “estratègic” que se celebra a les comarques de Girona. A grans línies, el repte és que s’incrementi la programació de dansa arreu de Catalunya en aspectes que fins ara ni es contemplen, com per exemple les festes majors. Tena Busquets és la directora del Sismògraf.

El Festival Sismògraf encara la seva sisena edició del 24 al 26 d’abril amb 30 espectacles de 20 companyies, on destaquen estrenes com ‘Onetoanother’ de la companyia Cobosmika o la versió de carrer de l’espectacle ‘Epíleg d’un inici’ de Danat Dansa. El pressupost del festival és de 300.000€, la meitat dels diners venen de la Generalitat. El director general de Creació d’Empreses i Indústries Culturals, Jordi Sellas, ha explicat que Olot sobresurt.

L’Ajuntament d’Olot posa 125.000€ amb aquesta proposta cultural i 30.000€ més venen de la Diputació de Girona. El vicepresident d’aquest organisme, Xavier Soy, creu que ara Olot tindrà una programació cultural per sobre de la mitjana.

Durant tots els dies del Sismògraf a Olot hi haurà una estàtua de 8 metres de la companyia Antigua i Barbuda que estarà ubicada a la Plaça del Teatre. Els preus de les entrades per aquells espectacles que siguin de pagament van entre els 3 i els 12€. També hi haurà abonaments per accedir a tots els espectacles que costaran 45€.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot batejarà aquest cap de setmana els seus dos capgrossos

Un és l’home dels nassos, conegut per a tothom. L’altra, la més recent, és la castanyera, que només sortirà un cop a l’any

Mor l'activista cultural olotí Josep Maria Fontfreda

Comerciant de professió Vinculat a associacions com l’Orfeó Popular Olotí i el Centre Excursionista d’Olot, era un gran coneixedor de l’Alta Garrotxa

Estàs escoltant


Volum