En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El 'Sí, sí' per golejada

Dels 25.000 garrotxins que van anar a votar, més d’un 90% ho va fer a favor de la independència, participació per sota de les últimes catalanes. 
| 10 de novembre de 2014
El 'Sí, sí' per golejada

El ‘sí-sí’ triomfa en el procés participatiu a la comarca de la Garrotxa. Dels 25.000 garrotxins que van anar a votar, més d’un 90% ho va fer a favor de la independència. La participació en la majoria de pobles va ser similar a la de les eleccions catalanes del 2012, però lleugerament inferior. A Olot, van votar gairebé 14.000 persones.

 

25.845 persones. Són les que van votar en la jornada d’ahir a la comarca de la Garrotxa. I d’aquestes, 23.651, és a dir, més del 90%, ho van fer favor del ‘sí-sí’ a la independència. Unes dades que en línies generals deixa contents Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional. A Olot, comptant els tres punts de votació –els tres instituts–, van anar a votar 13.717 persones. D’aquestes, 12.534van votar ‘sí-sí’; 466, ‘sí-no’; 218, ‘no’; 70, en blanc, i 328 van decidir alguna cosa diferent al que deia la papereta oficial. En total, són uns 3.000 vots menys en comparació amb les eleccions al Parlament de Catalunya del 2012. De fet, cap poble, excepte Sales, ha augmentat la participació respecte d’aquells comicis. Ara bé, la majoria ha tingut dades similars.

I com fa dos anys, després d’Olot, el municipi amb més participació de la Garrotxa ha estat la Vall d’en Bas. Ha registrat 1.761 vots, dels quals 1.644 han estat pel ‘sí-sí’. Més enllà de la Vall d’en Bas, Sant Joan les Fonts, amb 1.566, i Besalú, amb 1.278, han estat els únics pobles que han superat el miler de vots. Santa Pau s’hi ha acostat amb 994.

Les dades de participació són bones, però tant l’Assembla Nacional com Òmnium van trobar a faltar mésgent jove. La gran novetat d’aquest procés participatiu respecte d’unes eleccions convencionals era que els majorsde 16 anys podien votar, però, segons la presidenta de l'ANC Garrotxa Toia Codina, no es va notar gaire. Malgrat això, la jornada va ser positiva i festiva, sense cap incident a la Garrotxa. Segons la presidenta d’Òmnium a la comarca, Núria Torres, ahir van recollir els fruits de dies de molta feina i preparació.

La bona participació de la Garrotxa va formar part de la bona participació que hi va haver arreu de Catalunya. Amb el 88,44 de les meses comptabilitzades, es van registrar més de dos milions de vots. De fet, segons les estimacions del Govern, amb el 100% escrutat, s’arribarà a la xifra de 2.250.000. De tota la gent que va anar a votar a tot Catalunya, un 80,72% ho va fer a favor del ‘sí-sí’, un 10,11% a favor del ‘sí-no’ i un 4,5% a favor del ‘no’.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum