En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El sector carni ja té l'eina per saber la contaminació dels seus productes

El diòxid de carboni i l'aigua gastada és la informació que es recull amb aquesta eina que es vol fer de referència europea
| 13 de febrer de 2015
El sector carni ja té l'eina per saber la contaminació dels seus productes

El sector carni ja té enllestida l’eina que calcula l’aigua i el diòxid de carboni que s’ha gastat en cada producte. El clúster Innovac ha desenvolupat un mètode que ara pretenen que sigui el de referència a tot Europa.

pernil 

‘Quanta aigua s’ha gastat per fer aquest fuet?’ Aquesta pregunta ja la respon una eina que ha desenvolupat el clúster de la indústria porcina Innovac i que ja ha començat a subministrar dades a les empreses que l’han desenvolupat. Calcula tan la petjada hídrica com la de carboni, que reflecteix quan “contamina” cada producte. El gerent d’Innovac, Eudald Casas, ha explicat que el repte passa ara perquè el càlcul català sigui el referent europeu.

Aquesta informació de moment les companyies la tenen de manera interna per millorar i serà decisió seva decidir si l’imprimeixen als envasos. En alguns països amb més consciència ecològica pot arribar a ser obligatori en un futur per tal de poder vendre les mercaderies.

Les empreses que hi participen, on hi ha per exemple Noel o Argal, ja tenen dades de quant ha costat fer productes com pinsos, porcs vius en granja, canals de porc, carn especejada fresca o congelada, el pernil cuit, el pernil curat, el fuet o el xoriç.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum