En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El Robolot 2022 agrupa un miler de persones i s'expandirà a altres comunitats autònomes

El certamen de robòtica didàctica exportarà el seu model a altres comunitats autònomes i aportarà material i recursos didàctics al professorat per encarar el nou currículum acadèmic del proper curs. Per dur-ho a terme l’equip de Robolot Team ha previst diverses formacions de cara el proper mes de juny
Redacció | 9 de maig de 2022
El Robolot 2022 agrupa un miler de persones i s'expandirà a altres comunitats autònomes

La fira d'Steamakers del Robolot 2022 (Ajuntament Olot)


El Robolot 2022 ha estat molt més que un aparador de robòtica educativa. S’ha consolidat com un centre de creació de material didàctic per a professorat  i com un model a seguir fora de Catalunya. La Fira Steamakers ha comptat amb més del doble de participants que l’any passat i ha cridat l’atenció d’altres comunitats autònomes. I és que València, Andalusia i Cantàbria ja han demanat poder exportar aquest format a les seves respectives comunitats. Una delegació de les tres comunitats ha estat al Robolot d’aquest any per tal de veure com s’organitza el certamen i poder agafar idees per implementar-les a les seves localitats. En aquest sentit, des del Robolot Team, s’ha ofert una formació específica als responsables d’aquestes comunitats per tal d’explicar tota la part pedagògica que hi ha rere una fira d’aquestes característiques. Toni Moreno, responsable del Robolot.

Les modificacions del nou currículum educatiu d’ESO i Batxillerat del proper curs han generat molts dubtes i preguntes entre el professorat. Al Robolot 2022 s’ha tractat aquesta qüestió amb educadors, pedagogs i enginyers de diversos àmbits i s’ha fet arribar també al departament d’educació. Els experts convidats a la residència Faber i els membres de Robolot Team han debatut com aplicar els conceptes de tecnologia que marca el nou currículum d’ESO i Batxillerat de forma efectiva a les aules. D’aquest  debat n’han sortit eines pedagògiques i material didàctic que l’equip de Robolot Team oferirà, al professorat interessat, aquest proper mes de juny. Una formació que servirà com a orientació per encarar les noves assignatures que entraran en vigor el proper curs acadèmic. 

De cara a la propera edició, des de Robolot Team es vol continuar apostant per portar a Olot les últimes novetats en recerca, metodologia i programació en el camp de la robòtica educativa; I convertir tot aquest coneixement en eines i material pedagògic per a tot el professorat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Educació també s'atura per exigir canvis en els decrets de plantilles, el currículum o el calendari

És el primer dia de vaga que segons Educació ha tingut un seguiment del 3,36% a les comarques gironines

Desè aniversari del projecte ‘Som Música’ a l’Escola Malagrida d’Olot

En aquest centre han convertit una simple assignatura en un element transversal que vehicula tota mena de coneixements que transmeten a primària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum