En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

El primer cigarret del dia és el més contaminant per a un fumador

Ho ha dit el pneumòleg, Anton Obrador, a Ràdio Olot i a Olot Televisió, coincidint amb el dia mundial contra el càncer de pulmó, que es celebra aquest dijous
Roger Isern | 17 de novembre de 2022
El primer cigarret del dia és el més contaminant per a un fumador

Fumar no és saludable. És probablement una de les frases que des de ben petits escoltem més per començar a agafar bons hàbits. Gairebé a finals de 2022 la lliçó encara no s’ha après i molta població segueix fumant considerablement. Una acció que perjudica a la salut i ho pot fer greument en forma de càncer. El doctor Anton Obrador, neumòleg i especialista en aquest àmbit, explica que el primer cigarret del dia que fuma una persona és el més contaminant.

El 55% dels casos de càncer de pulmó són curables sempre que es detectin preventivament. Els símptomes més habituals són la tos i l’ofec que pot aparèixer encara que la persona fumadora hagi deixat de fer-ho. Si una persona fuma des de l’adolescència, té un 85& de possibilitats de patir un càncer de pulmó.

El doctor Obrador remarca que amb el que ens hem de fixar quan es parlen de xifres de risc de patir un càncer de pulmó, és en el temps que una persona duu fumant.

En el que portem d’any, a Espanya s’han detectat més de 30.000 casos de càncer de pulmó, el tercer tipus de càncer més detectat a l’Estat durant aquest any.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El comitè d’empresa de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa continuarà amb les reivindicacions al gener si no avancen les negociacions

Han agraït el suport als veïns de la ciutat per la defensa d’una atenció sanitària de qualitat i per a tothom

El Comitè d’Empresa dels professionals de l’Hospital d’Olot encara té coses a dir

Aquest dimecres segueixen amb les concentracions per reclamar millores laborals

Estàs escoltant


Volum