En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El policia que va matar la parella a Olot tenia la capacitat de control "disminuïda" per la "ràbia", segons els perits

És la conclusió a la que han arribat diversos perits que han avaluat l'acusat i que han declarat aquest dimarts davant el jurat popular a l'Audiència de Girona
ACN | 15 de novembre de 2022

Aquest dimarts al matí s’ha celebrat la tercera jornada de declaracions sobre el cas del Policia Nacional que va matar a la seva parella a trets l’abril del 2019 en un pis d’Olot. Han arribat a aquesta conclusió, sobretot, per les marques o "tatuatges" que s'aprecien en dues ferides on van detectar marques a la pell al voltant dels orificis provocades per la proximitat de l'arma en el moment de disparar. Durant la tercera jornada del judici han declarat fins a vuit perits que, en un moment o altre, han avaluat el processat. Entre els psiquiatres i forenses hi ha cert consens a l'hora de concloure que l'acusat tenia la capacitat de control i d'inhibició "afectada" en el moment dels fets. Les forenses han explicat que el processat té una personalitat narcisista, que fa que es preocupi molt per la imatge que dona tant a l'entorn com a la família i que també tingui una tolerància baixa a la frustració o a que li portin la contrària.

Tot plegat se suma al fet que no volia que se sabés "la seva condició sexual" perquè pensava que no l'acceptarien, va fer que tingués una resposta "desproporcionada" com a conseqüència de "la ira i la ràbia" que va sentir quan la dona li va dir que faria públic que és homosexual. Els perits han precisat que la capacitat volitiva estava "disminuïda però no anul·lada" i que, per tant, sabia allò que feia quan va obrir foc contra la víctima.

Els forenses que van fer l'autòpsia a la dona han explicat que la víctima va rebre quatre impactes de bala al cap, al coll i al braç i que les ferides eren "mortals de necessitat". A més, la dona també tenia dues ferides contuses més. Una d'ells al cap i que podria ser compatible amb un cop amb la culata de l'arma o amb un got o una ampolla. L'altra és al voltant de l'ull però podria ser tant per un impacte directe com conseqüència de la lesió que li va causar la bala del coll. Després de la declaració dels perits, i en fase documental, el tribunal, a petició del fiscal Enrique Barata, ha reproduït els àudios que la parella es va creuar des del migdia del 19 d'abril fins poca estona abans del crim i que evidencien la discussió que van tenir davant d'un bar quan l'acusat va saludar una noia amb qui havia tingut relacions sexuals.

El judici continua aquesta tarda amb el tràmit de conclusions (durant el qual el fiscal, l'acusació particular i la defensa mantindran o modificaran la petició inicial) i els informes. Inicialment, el policia nacional s'enfronta a 24 anys de presó per assassinat amb les agreujants de gènere i parentiu. El fiscal i l'advocada de la família de la víctima, Maria Monguilod, sostenen que va ser un crim masclista.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Detenen un home després d'atropellar-ne un altre a les Preses i donar-se a la fuga

El detingut hauria atropellat la víctima després d'una discussió aquest dijous al migdia

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum