En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El policia nacional que va matar la parella a Olot, culpable d'assassinat i condemnat a 17 anys de presó

L'Audiència de Girona dicta sentència de viva veu després del veredicte del jurat popular
ACN | 16 de novembre de 2022
El policia nacional que va matar la parella a Olot, culpable d'assassinat i condemnat a 17 anys de presó

Segons el veredicte, la víctima no sabia que la seva parella dugués la pistola quan es dirigia al seu domicili, de matinada, després d'haver tingut una discussió aquella mateixa nit. El veredicte aprecia l'agreujant de parentiu perquè acusat i víctima tenien una relació sentimental des de feia més d'un any. A l'hora d'argumentar-ho, el jurat popular ha posat el focus en els missatges i els àudios que es creuaven i on l'acusat deia a la víctima que l'estimava com "mai havia estimat ningú" i li prometia que estarien junts. El veredicte argumenta aquí que, segons han declarat diversos testimonis al judici, l'acusat era "gelós i masclista" i hi havia hagut diverses amenaces o agressions cap a la víctima com quan li va regalar una bala dient-li que portava "el seu nom".

El jurat popular ha apreciat dues circumstàncies atenuants. La primera, de reparació del dany perquè ha consignat 88.300 euros per indemnitzar els fills de la víctima. L'altra, d'alteració psíquica. El veredicte considera provat que César Vegas "va patir un trastorn mental de caràcter transitori que li va afectar lleument la capacitat volitiva com a conseqüència de la unió de diverses circumstàncies: la seva personalitat Clúster B i la prèvia ingesta de begudes alcohòliques i cocaïna.

El veredicte final: 17 anys de presó en comptes dels 24 que inicialment s'enfrotnava

Després de la lectura del veredicte, el fiscal Enrique Barata, l'advocada de l'acusació particular, Maria Monguilod, i el lletrat de la defensa, Carlos Carretero, han mantingut la petició de 17 anys de presó. El magistrat president del tribunal popular, Víctor Correas, ha dictat sentència de viva veu.

L’ha condemnat el processat com a autor d'un delicte d'assassinat amb les agreujants de parentiu i de gènere i les atenuants de reparació del dany i alteració psíquica. També li imposa 5 anys de llibertat vigilada i fixa en 400.000 euros la indemnització a pagar als dos fills de la víctima. El fiscal i les parts han renunciat a recórrer la sentència, que la secció quarta de l'Audiència de Girona ha declarat ferma.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Detenen un home després d'atropellar-ne un altre a les Preses i donar-se a la fuga

El detingut hauria atropellat la víctima després d'una discussió aquest dijous al migdia

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum