En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El ple municipal d’Olot demana una variant 2+2

A través d’una moció presentada pel PSC, el ple va reclamar que el Departament de Territori reconsideri la proposta final d’1+1 ampliable i aposti per a una carretera de doble carril
Pau Masó | 23 de novembre de 2021
El ple municipal d’Olot demana una variant 2+2

Imatge de l'últim ple municipal d'Olot, el segon presencial d'aquest any (Ajuntament d'Olot)


Una vegada més, la variant d’Olot va tornar a centrar el debat de l’últim ple municipal. Una moció presentada pel PSC va servir perquè els partits tornessin a marcar posicions respecte a la infraestructura olotina. Els socialistes van demanar que la futura carretera tingui dos carrils per banda i no un, tal com ha proposat Territori. El portaveu del PSC a Olot és Josep Guix.

La moció presentada pels socialistes va tirar endavant gràcies al suport de la majoria absoluta de Junts per Catalunya. L’equip de govern va recordar que volen una variant segura, ben feta i urgent. Els juntistes van tornar a mostrar el seu suport al 2+2. El seu portaveu és Estanis Vayreda.

ERC i CUP en contra

A l’altra cara de la moneda s’hi situen ERC i la CUP. Els republicans demanen que la variant sigui sostenible tant en criteris econòmics com mediambientals. Un dels seus regidors, Josep Granados, també creu que un 2+2 no traurà més trànsit que un 1+1.

I per la Cup, cal que s’apliquin mesures en la mobilitat interna actual. Creuen que una variant no eliminarà els milers de desplaçaments interns que hi ha a Olot. El fins fa pocs dies portaveu de la formació és Lluís Riera.

Actualment, la variant d’Olot està a l’espera de la declaració d’impacte ambiental que ha d’elaborar el Departament d’Acció Climàtica. Territori ja va definir el projecte amb un 1+1 ampliable i ara la conselleria de Teresa Jordà ha de validar aquesta proposta. S’espera que aquest tràmit es pugui desencallar el primer trimestre del 2022.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El PSC proposa inversions per acabar amb els problemes d'incivisme al barri de Sant Francesc

Josep Guix també diu que a banda de mediació, calen mesures educatives adreçades als joves que es concentren a les nits a la zona

El PSC d'Olot vol que els habitatges socials de Sant Cristòfor es facin al barri vell

Els socialistes també consideren que la promoció l'ha de gestionar una empresa pública o mixta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum