En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant i Aniol Puigvert

El Parlament demana més reunions per decidir sobre la planta de triatge de Sant Jaume

Representants del municipi s'han trobat amb diputats de Junts pel Sí i la CUP per entregar-los firmes
| 30 de juny de 2016
El Parlament demana més reunions per decidir sobre la planta de triatge de Sant Jaume

Els veïns i autoritats de Sant Jaume arranquen el compromís de noves reunions sobre la planta de triatge que s’ha de fer al municipi. En una trobada amb diputats al Parlament de Catalunya han entregat 1.360 firmes, 500 de les quals són de veïns del poble. En una entrevista a l’Informatiu Vespre, el president de l’entitat que s’oposa a la construcció assegura que han sortit “satisfets” de la trobada.

Barcelona. Parlament de Catalunya. Lliurament de firmes en contra del projecte de la planta de triatge de Sant Jaume de Llierca
Entrega de les firmes en contra de la Planta a diputats de la CUP i Junts pel Sí (Juanma Ramos / El Punt Avui) 

L’associació de veïns, representants de l’associació en contra de la planta i govern i oposició local han estat a aquesta reunió amb diputats de la CUP i Junts pel Sí, entre els quals hi havia els dos caps de llista per Girona a les passades autonòmiques (Benet Salellas i Lluís Llach) i l’alcalde de Besalú, Lluís Guinó. En una entrevista a Ràdio Olot, el president de l’associació de veïns no a la planta de triatge de Sant Jaume de Llierca, Antoni Tomàs, ha explicat que han sortit contents.

Reevaluar la decisió 

L’esperança és que amb aquesta reunió es pugui revaluar la decisió presa sobre el lloc on ha d’anar, a Can Coma de Baix. Malgrat que l’alcalde ja va explicar que estaven disposats a tenir la planta de triatge però al polígon de Politger, Tomàs ha defensat que la planta osonenca d’Orís pot assumir el tractament dels residus i recorda que és més propera que el mateix abocador de Beuda, negant els problemes amb els temes de transport.

Tomàs ha celebrat que l’alcalde de Sant Jaume tingui congelat el permís d’obres. Per ara, han recollit més de 1.360 firmes i 500 de les quals són de veïns del poble. Una xifra que assenyala és més de les que van votar a les passades municipals.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant


Volum