En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa espera un estiu pre-pandèmic

Els seus responsables calculen rebre una xifra de visitants molt semblant a la del 2019
Roger Isern | 7 de juny de 2022
El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa espera un estiu pre-pandèmic

Imatge: Turisme Garrotxa


Un estiu com els d’abans. Aquesta és la resposta de molts sectors de la societat per aquests mesos que venen. La pandèmia va frenar en sec la presència de visitants a la comarca i aquest 2022 es pretén recuperar la normalitat. L’atractiu natural més preuat de la Garrotxa és el Parc Natural de la Zona Volcànica, que ja es prepara per rebre milers de persones. Un número de visitants semblants al del 2019, l’últim estiu sense restriccions de mobilitat ni sanitàries. El director del Parc Natural, Xavier Puig, diu que vindran mesos de molta activitat i per aquest motiu han posat ja en marxa tots els seus efectius.

Per gestionar aquesta massificació de persones especialment durant el mes d’agost, la considerada ‘temporada alta’ a la comarca, el Parc Natural reforçarà la vigilància als aparcaments i accessos. També hi haurà la figura de l’educador per tal de preservar l’espai natural i la seva conservació. Per arribar a punts com el volcà Croscat o la Fageda, es regularà el trànsit per tal d’evitar embussos i complicacions viàries. I és que, segons Puig, l’afluència de visitants serà important.

I un dels altres interrogants que sempre apareixen en aquesta època a la comarca és si ens tornarem a escapar de possibles incendis forestals. A dia d’avui, el risc és baix tot i les altes temperatures. El nivell d’alerta, però, es manté alt.

Aquestes pròximes setmanes la Garrotxa començarà a rebre grans grups de visitants que volen gaudir del paisatge de la comarca. Des del Parc apel·len a la responsabilitat per tal de poder preservar l’entorn i fer cas de les indicacions del personal que regula accessos i activitats.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant


Volum