En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

El nou Sismògraf d'Olot escalfa motors

L’organització ja ha posat dates i ha anunciat alguns artistes per a l’edició transformada i transformadora d’aquest 2022
Redacció | 21 de gener de 2022
El nou Sismògraf d'Olot escalfa motors

Imatge de l'espectacle 'Bark' de la companyia noruega Actig for Climate que es podrà veure al Sismògraf d'aquest any


El Sismògraf del 2021 acabava amb l’anunci que el festival es transformava, deixava el turquesa per agafar el verd. De la indústria es passava a la sostenibilitat. I és que l’organització vol ser conscient de la situació geogràfica del festival i per això vol tenir en compte l'entorn i el paisatge que el defineix. Amb aquests canvis el certamen avisa que treballarà per oferir propostes artístiques que no es regeixin només en la dansa, sinó que siguin arts vives que mostrin el cos i el moviment en una perspectiva de “responsabilitat social i ecològica” pel nostre entorn. La directora artística del festival és Tena Busquets.

De moment, aquest dijous ja s’han anunciat els primers espectacles que es podran veure aquesta primavera. El més destacat és 'Nebula', de la brasilera Vania Vaneau, que es podrà veure en el cràter del volcà de Montsacopa. En ell, l'artista en solitari parlarà de la relació entre el cos humà i la natura en un context postapocalíptic. Vaneau crearà rituals de curació, fertilitzarà l'espai i buscarà l'estat original dels elements. Buquets avança algunes característiques del format d’enguany.

El Sismògraf d'aquest 2022 també mantindrà l'itinerari de dansa al Parc Nou, que s'ha anat consolidant en els últims anys. Sota el nom Parc Nou en Moviment, els visitants podran veure cinc companyies que presentaran les seves peces en espais a l'aire lliure del parc urbà. El Sismògraf 2022 es farà d’aquí a tres mesos, del 7 al 10 d’abril.

També et pot interessar

Cap de setmana de festa a les Preses

El municipi celebra la Festa del Roser recuperant actes que la pandèmia havia frenat

L’ÉsDansa celebrarà 40 anys recuperant la presencialitat i les companyies internacionals

El festival de dansa d’arrel tradicional de les Preses se celebrarà del 22 al 28 d’agost

Estàs escoltant


Volum