En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El nombre de garrotxins que escullen fer estudis universitaris cau un 20% en l’última dècada

L’augment de les taxes i la demografia serien els principals motius, però també hi influeix la revalorització dels cicles formatius.
Pau Masó | 14 de setembre de 2021
El nombre de garrotxins que escullen fer estudis universitaris cau un 20% en l’última dècada

L’any passat, 1.144 joves garrotxins van escollir anar a la universitat. Per altra banda, n’hi va haver 1.291 que van escollir estudiar cicles formatius. El fet que els estudiants de cicles superin els universitaris és una tendència que s’ha anat donant els últims anys. Sobretot s’ha accentuat el fet que cada vegada hi ha menys garrotxins que escullen anar a la universitat. Fa una dècada el nombre d’estudiants garrotxins a les universitats era un 20% més alt i se situava als 1.436. La davallada ha estat constant els últims temps provocada, sobretot, per la crisi econòmica i l’augment de les taxes. Però el regidor de Promoció Econòmica d’Olot, Estanis Vayreda, també assenyala la demografia i l’aposta pels cicles formatius com a factors que també han acompanyat el descens.

De fet, els últims cinc anys el nombre d’alumnes garrotxins que fan un cicle formatiu ha crescut un 10%. El 2015 van ser 1.174 estudiants, mentre que el 2020 han estat 1.291. Per Vayreda, s’ha demostrat que els cicles són garantia de feina.

Actualment a la Garrotxa s’ofereixen una quarantena de graus mig i superior repartits en cinc centres diferents. Es tracta d’una oferta que també ha crescut al llarg dels últims anys. A més, el 2018 la comarca va crear el Pacte per a la Formació Professoinalitzadora per impulsar els cicles formatius i encaixar-los amb les necessitats empresarials de la comarca.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Educació també s'atura per exigir canvis en els decrets de plantilles, el currículum o el calendari

És el primer dia de vaga que segons Educació ha tingut un seguiment del 3,36% a les comarques gironines

Desè aniversari del projecte ‘Som Música’ a l’Escola Malagrida d’Olot

En aquest centre han convertit una simple assignatura en un element transversal que vehicula tota mena de coneixements que transmeten a primària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum