En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

El Montsacopa té un pla

Aprovat el pla d'usos del Montsacopa, que l'ha de posar en joc com a espai turístic que porti més visitants a la ciutat.
| 8 de maig de 2013
El Montsacopa té un pla

El Montsacopa té un “pla” que el convertirà en un dels nous atractius turístics d’Olot. Aquest espai que fins ara ha estat en segon pla comptarà amb un pla d’usos que en respectarà el dia a dia amb les propostes que el posin en el mapa turístic de la zona volcànica.

Una vista de l'espai (garrotxa.org)

JORDI ALTESA | Olot aposta pel volcà Montsacopa per tal de ser una nova font d’atracció de visitants que busquin la natura i el paisatge volcànic únic a la península. El primer pas per a fer-ho factible és, tal i com els va avançar Ràdio Olot, el nou pla d’usos d’aquest espai que ha de permetre l’encaix entre la voluntat de l’Ajuntament, la dels propietaris d’espais i la del propi Parc Natural. El darrer ple del consistori ha aprovat per unanimitat la proposta. El regidor de promoció de la ciutat, Estanis Vayreda, ha explicat que la iniciativa privada hi tindrà un paper clau. El consistori també ha manat pressa al Parc Natural perquè tingui redactat el pla especial quan abans millor. El procés perquè aquesta posada en marxa sigui realitat és lenta i per això Vayreda creu que hi haurà temps per a concretar els detalls del projecte.

Un dels reptes passarà perquè aquest volcà que està integrat al nucli urbà de la ciutat serveixi per donar joc també als atractius del centre d’Olot i als seus negocis. Ara el pla estarà en exposició pública perquè tothom hi pugui dir la seva.

L'oposició hi dóna suport

L’oposició a l’Ajuntament d’Olot dóna el seu suport al pla d’usos del volcà Montsacopa. Alguns partits destaquen que el volcà està en l’oblit, mentre que d’altres per exemple manen pressa al Parc per no endarrerir més el projecte. Aquesta és precisament la postura del Partit dels Socialistes de Catalunya. El PSC creu que s’ha gastat molt de temps en el procés de redacció i demana que el Parc Natural actuï amb certa velocitat a partir d’ara.

Plataforma per Catalunya també dóna el seu vist-i-plau al pla d’usos del volcà Montsacopa. Ignasi Mulleras, ha lloat la feina feta per l’equip de govern. Esquerra Republicana també dóna suport a la proposta ja que creu que té un potencial per ser un parc per a la ciutat. La portaveu adjunta dels republicans, Clara Casanovas, alerta però que no volen que s’hi perdi la tranquil·litat i la quietud actuals. Pel Partit Popular, el volcà Montsacopa no està ben explotat perquè és poc conegut fora de la ciutat. Júlia Sala és la portaveu dels conservadors.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Canya ja gaudeix de llits elàstics pels més petits a la plaça 1 d'octubre

La iniciativa l’havien demanat els veïns de la zona a les trobades organitzades per l’Ajuntament anomenades ‘Quedem a la plaça’.

Resum de l'any 2021, l'any en què tot torna

La pandèmia torna a centrar el resum de l'any de Ràdio Olot

Estàs escoltant


Volum