En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El mercat setmanal d’Olot es vol convertir en el primer de Catalunya que elimina les bosses de plàstic

A partir del mes que ve es començarà una prova pilot
| 19 de març de 2019
El mercat setmanal d’Olot es vol convertir en el primer de Catalunya que elimina les bosses de plàstic

A partir del mes que ve es començarà una prova pilot que substituirà les bosses de sempre per altres de biodegradables. El canvi no suposarà cap cost, ja que es vol finançar el projecte amb algun patrocinador. 

Presentació de les noves bosses biodegradables del mercat d'Olot (Pau Masó)


Es calcula que cada any el mercat d’Olot genera 250.000 bosses de plàstic. Es tracta d’una xifra important que l’Ajuntament vol reduir dràsticament. Per fer-ho impulsarà a partir del mes que ve una prova pilot que substituirà les bosses de plàstic per unes de biodegradables. De moment, el canvi es farà a 14 de les 47 parades de fruita i verdura que té el mercat. El regidor de Promoció Econòmica de la ciutat, l’Estanis Vayreda, explica que la llei permet donar bosses de plàstic si el consumidor les paga. Per això diu que “cal fer molta pedagogia”.

 

Una idea personal

El canvi que impulsa l’Ajuntament d’Olot no suposarà cap cost per paradistes, clients, ni consistori. Es vol que un patrocinador financi les noves bosses biodegradables. Es tracta d’un projecte que ha sorgit de la motivació personal d’un consumidor habitual de mercats. És en Joel Brunet.

La bossa biodegradable (Pau Masó)


"Les bosses biodegradables són en benefici de tothom"

Les bosses que s’introduiran a partir del mes que ve estan fetes de fècula de patata o blat de moro i tenen una resistència de 9 mesos. Són més cares de produir que les habituals però es poden llançar a l’orgànic. En Ramon, un dels paradistes del mercat d’Olot, celebra la decisió que ha pres l’Ajuntament.

 

Es preveu que de mica en mica siguin més els paradistes que s’afegeixin al canvi. Una enquesta de l’Ajuntament feta a finals del 2018 demostra que el 80% dels marxants estarien disposats a fer el pas. A part d’introduir bosses biodegradables, a partir d’ara, el mercat també entregarà tiquets gratuïts per a la zona blava. Aquesta setmana ja se n’han començat a repartir. Cada paradista pot escollir el preu mínim de compra per lliurar una hora de pàrquing gratuït.

També et pot interessar

El 90% del personal sanitari de la Garrotxa es desplaça a la feina en cotxe o moto

És el resultat d’una enquesta encarregada per la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Garrotxa feta a 300 professionals de la salut

La Garrotxa ja té el seu primer bosc terapèutic

Servirà perquè grups de persones puguin beneficiar-se de les seves propietats saludables

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum