En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El llibre ‘El Pantà Maleït’ de la periodista garrotxina, Tura Soler, arriba a la seva quarta edició

L’edició catalana del llibre ha venut més de 5.000 exemplars
Joel Tallant | 25 d'octubre de 2022
El llibre ‘El Pantà Maleït’ de la periodista garrotxina, Tura Soler, arriba a la seva quarta edició

L’Eufrasina Puigderajols va ser una veïna de Susqueda a qui van condemnar a mort acusada de bruixeria. No era més que una àvia sàvia que sabia molt d’herbes remeieres i medicinals, però les autoritats de l’època no ho van interpretar així. Abans de morir, va desitjar en veu alta que la vall quedés submergida sota l’aigua i la va maleir. L’any 1966, es va construir l’embassament i l’antic poble de Susqueda va reposar per sempre sota l’aigua. A partir d’aquesta història, comença ‘El Pantà Maleït’, el llibre escrit per la veïna de Santa Pau, Tura Soler, periodista de successos del diari El Punt. Amb 36 anys de trajectòria professional, l’autora ha volgut explicar què hi passa a Susqueda, on a banda de fets tràgics hi viuen personatges curiosos i intrigants. És un espai perfecte perquè s’hi amaguin aquells que no volen ser vistos, ja sigui per la seva activitat o per raons estrictament personals. El llibre és una teranyina on a l’eix central hi ha l’assassinat d’en Marc i la Paula, una parella del Maresme que desapareix el 24 d’agost del 2017

Un cop descrit l’escenari de Susqueda, Tura Soler es va trobant habitualment amb personatges que entren i surten en les diferents històries que es viuen al pantà i als municipis del voltant.

La periodista de Santa Pau també relata les investigacions que, pel seu compte, ha fet per posar llum a l’assassinat d’en Marc i la Paula que a dia d’avui és un misteri. Diu que una de les coses que més greu li sap és no haver pogut trobar la solució a un cas que, com més investiga, menys entén.

Ja són cinc els jutges que han instruït la causa del doble crim de Susqueda. Jordi Magentí, l’únic acusat del cas pels Mossos d’Esquadra, està en llibertat des del 28 de desembre de 2018, després d’haver passat 303 dies a la presó. Els jutges van decidir alliberar-lo perquè els indicis dels Mossos no eren prou sòlids per acusar-lo del doble assassinat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Besalú vol museïtzar la vil·la Romana de Can Ring

Ho ha dit l’alcalde del municipi Lluís Guinó, en declaracions a 'L'alcalde Respon' d'Olot Televisió

La Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot estrena "La Història del Zoo" d'Edward Albee

També estan pendents de trobar una data per les representacions de "Red Pontiac" de Pere Riera i una adaptació d'"On és el Prosineski" de Paco Mir

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum