En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El genet olotí Marià Clavell, reconegut a casa seva

Clavell rep el premi de segon millor jugador de horseball del món del 2014
| 9 de febrer de 2015
El genet olotí Marià Clavell, reconegut a casa seva

Clavell és el segon millor jugador de horseball del món del 2014. Dissabte, la Federació Catalana d’Hípica li va atorgar aquest reconeixement per tots els èxits assolits durant l’any passat. 

maria clavell

Marià Clavell durant la temporada passada amb el CH Cardedeu (Anna Plana)

Marià Clavell fa onze anys que competeix de manera federada a horseball. El seu primer partit va ser amb 13 anys amb el Club Horseball Garrotxa; i no va ser fins els 20, per tema d’estudis, que va decidir canviar d’aires i jugar amb el Cardedeu. Uns clubs que l’han format com a genet i l’han portat a guanyar aquest reconeixement com a segon millor jugador de horseball de Catalunya aquest 2014.

Marià Clavell ho ha guanyat quasi tot aquesta temporada. Amb el Club Horseball Cardedeu van guanyar la Lliga Catalana, el Campionat d’Espanya i la Champions a nivell europeu. També amb la selecció catalana van obtenir la medalla de bronze en un torneig internacional a París i amb la selecció espanyola van perdre la final als Jocs Eqüestres mundials contra la principal potència en aquest esport, França. Segons Clavell, aquest és el rival que els queda a batre.

Un esport difícil d’explicar, però que segons Clavell té una barreja d’hípica, rugbi i bàsquet; amb el millor de tots ells, que "és un esport en equip".

Com molts altres esports dels que es practiquen avui dia, el horseball és una disciplina minoritària. Tot i això, Clavell no està d’acord en què sigui un esport estrictament elitista, sinó que dins els esports relacionats amb l’hípica és dels més econòmics i a què "pràcticament tothom hi té accés".

A partir d’ara: “treballar i jugar partit a partit”. De moment, Clavell juga la Lliga Catalana amb el Cardedeu i ho tenen força bé per classificar-se pels Campionats d’Espanya, que enguany se celebren a Sant Cugat. Mentrestant, amb la Selecció Espanyola el genet olotí només demana fer una bona temporada perquè el seleccionador el cridi per anar als Europeus de Seleccions. El 2015 per a Clavell ha començat tal i com va acabar el 2014, amb un bon sabor de boca i la feina ben feta.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum