En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

El Consorci de l’Alta Garrotxa respon a les crítiques per la modificació dels estatuts

Asseguren que l’eliminació de la comissió executiva ha estat promoguda per la Llei ARSAL
| 22 d'agost de 2019
El Consorci de l’Alta Garrotxa respon a les crítiques per la modificació dels estatuts

Asseguren que l’eliminació de la comissió executiva ha estat promoguda per la Llei ARSAL. Aquesta comissió estava formada per col·lectius del territori que ara tindran participació a través d’un Consell Consultiu de Cooperació.

El president en funcions del Consorci, Santi Reixach (a l'esquerre), i l'assessor, Francesc Canalias (a la dreta)


Des del Consorci han sortit al pas de les crítiques que fa unes setmanes van llençar els sectors naturalistes que formen la Coordinadora d’Entitats de l’Alta Garrotxa. Asseguren que el canvi d’estatuts que es va fer el passat juliol va ser promogut per la llei ARSAL, que regula les administracions locals. L’assessor del Consorci de l’Alta Garrotxa, Francesc Canalias, assegura que es van veure “obligats per la Generalitat” a fer els canvis.

"El que no es vol és perdre la participació del territori"

Segons Canalias, la llei ARSAL obliga que presideixin l’ens només aquells òrgans que governin, és a dir que financin. Això comportarà que la Generalitat agafi un paper més important dins el Consorci.

 

El canvi d’estatuts va suposar l’eliminació de la comissió executiva on hi formaven part diferents entitats vinculades al territori. En veure aquesta supressió, aquestes van criticar els canvis. Canalias explica, però, que els col·lectius no perdran veu i que pròximament es crearà un Consell Consultiu de Cooperació vinculat a la presidència del Consorci i que convocarà taules sectorials amb propietaris, veïns o altres col·lectius.

 

La nova estructura organitzativa del Consorci de l’Alta Garrotxa s’haurà d’aprovar al ple de constitució que es farà a l’octubre. Amb els canvis, l’òrgan executiu de l’ens garrotxí estarà format pel president i el director, la Generalitat, els ajuntaments, els Consells Comarcals i la Diputació, tots ells amb vot ponderat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant


Volum