En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El Consorci de l’Alta Garrotxa assegura que “no s’ha volgut amagar res a ningú” sobre el Pla Especial

El president del Consorci diu a Ràdio Olot que estan oberts a trobar-se amb qui faci falta per consensuar el document
| 9 d'abril de 2019
El Consorci de l’Alta Garrotxa assegura que “no s’ha volgut amagar res a ningú” sobre el Pla Especial

D’aquesta manera respon al col·lectiu de propietaris que s’han mostrat en contra del document i s’ha queixat de la falta de comunicació. El president del Consorci diu a Ràdio Olot que estan oberts a trobar-se amb qui faci falta per consensuar el Pla Especial. No descarta ampliar el termini de tres mesos d’exposició pública.


El Consorci de l’Alta Garrotxa respon a les crítiques dels propietaris convidant-los a debatre el Pla de Protecció del Medi Natural aprovat de forma inicial l’1 de març d’aquest any.  Els privats es queixen del caràcter restrictiu que té el document sobre les seves finques. Des del Consorci de l’Alta Garrotxa, el seu president Santi Reixach, diu a Ràdio Olot que estan “oberts a rebre les al·legacions que facin falta”.

 

Des de fa setmanes, el Consorci de l’Alta Garrotxa i el Departament de Territori han organitzat trobades per explicar l’aprovació inicial del pla. El volen presentar a les tres comarques que engloba l’espai natural. Malgrat això, el col·lectiu de propietaris es queixa que prèviament no se’ls ha tingut en compte. Reixach diu que calia partir d’un document bàsic.

No es descarta ampliar el termini d'al·legacions

Ara mateix el Pla Especial de l’Alta Garrotxa segueix en exposició pública. Queden dos mesos dels tres que es va donar de temps per presentar al·legacions. El president del Consorci, però, no descarta allargar el termini.

 

El Pla Especial de l’Alta Garrotxa (o també conegut com a Pla de Protecció del Medi Natural) es va presentar l’1 de març després de més de vint anys de negociacions i entrebancs. El document actualitza tots els usos, aprofitaments i normatives d’un espai natural que engloba més de 50.000 hectàrees repartides entre tres comarques i 13 municipis.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum