En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El Consell Comarcal de la Garrotxa fa el primer pas per a gestionar residus amb el Pla de l'Estany

A diferència del Pla de l'Estany, la decisió s'ha aprovat amb abstencions a l'oposició
| 22 de gener de 2016
El Consell Comarcal de la Garrotxa fa el primer pas per a gestionar residus amb el Pla de l'Estany

El Consell Comarcal de la Garrotxa fa el primer pas per a la gestió conjunta dels residus amb el Pla de l’Estany. En el ple d’aquest passat vespre, la iniciativa ha tirat endavant amb els vots de Convergència i socialistes mentre que CUP i ERC s’hi han abstingut. En canvi al Pla de l’Estany aquesta mateixa moció es va aprovar per unanimitat. Ple CC Garrotxa Gener 2016 (Jordi Altesa)

La sessió plenària d'aquest dijous al vespre (Jordi Altesa)

El primer pas per a estudiar que les dues comarques gestionin de manera conjunta els residus ja s’ha aprovat a banda i banda... però amb matisos des del punt de vista polític a la Garrotxa. L’únic partit que ha celebrat la decisió de manera clara des de l’oposició ha estat el PSC. El portaveu comarcal, Josep Guix, ha argumentat que s’aconseguirà tenir un pes poblacional important per a la gestió i decisió.

Abstencions a la CUP i ERC

Els altres dos grups a l’oposició han apuntat matisos diferents per justificar la seva abstenció. Des de la CUP creuen que el més necessari és afrontar un ‘redisseny’ global de la política de gestió de residus. El seu portaveu adjunt, Lluís Rubió, ha explicat que si no hi ha noves mirades creuen que no es pot arribar al fons del problema.

Des d’Esquerra l’abstenció es manté perquè no deslliguen el tema de la planta de residus prevista per fer a Sant Jaume de Llierca. El seu portaveu, Narcís Feixas, ha explicat que el partit canviava de criteri respecte als seus companys del Pla de l’Estany i ho atribuït a una posició neutral que es manté.

Només un primer pas

Des del govern comarcal, el president Joan Espona ha explica que la planta de triatge i d’altres temes estan deslligats de l’acord d’aquest estudi previ. L’aprovació pels dos consells és la primera fase del projecte. Ara serà una comissió tècnica la que començarà a explorar com es pot fer possible aquesta gestió conjunta entre les dues comarques.

També et pot interessar

El Partit Comunista creu que cal aturar la variant fins que es demostri que “no és un projecte especulatiu”

El seu cap de llista, Miguel de la Cruz, creu que millorant el transit intern es podria evitar la construcció de la infraestructura

Més de 90 activitats en la campanya ‘Primavera en Família’ d'Olot

El programa d'activitats comença aquesta Setmana Santa i s'allargarà fins al juny

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum