En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova un pressupost de més de 37 milions per al 2022

Són tres milions més que el 2021 i s’inclouen inversions com les depuradores d’Oix i Riudaura, gairebé 300.000 per Can Mali, els nous contenidors per a la nova estratègia comarcal de residus i 14 milions per la futura planta de triatge
Pau Masó | 16 de desembre de 2021
El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova un pressupost de més de 37 milions per al 2022

Foto: Pau Masó


Aquest dimecres, en sessió plenària, el Consell Comarcal ha aprovat amb els vots de la majoria absoluta de Junts per Catalunya el pressupost de l’organisme per al 2022. Són un total de 37,6 milions d’euros i representen un augment de tres milions respecte al 2021. La consellera comarcal d’Economia, Montserrat Torras, explica el perquè d’aquest augment.

El nou pressupost del Consell Comarcal inclou més 278.000 euros d’inversió per a Can Mali, 800.000 per a les depuradores d’Oix i Riudaura, més d’un milió per als nous contenidors amb lectors de targetes i 14 milions per a la planta de triatge. Aquesta última inversió segueix sense avançar i a l’espera de decidir si finalment es construeix o no la planta de gasificació a Beuda. La partida del pressupost correspon als 14 milions que fa anys es va comprometre l’Agència de Residus de Catalunya.

L'oposició hi vota en contra

Per l’oposició els pressupostos del 2022 són “continuistes”. El portaveu d’Esquerra Republicana, Miquel Reverter, ha demanat revisar algunes subvencions, optimitzar algunes partides mediambientals i reenfocar les polítiques comarcals.

Per la seva part, el PSC creu que hi ha partides que caldria revisar a la baixa com algunes ajudes socials que podria aportar la Generalitat, l’aportació als mitjans de comunicació o la inversió dels contenidors amb targeta lectora. Per altra banda, el seu portaveu, Josep Guix, també ha seguit amb una reivindicació històrica del grup com són les lleres i els camins rurals. 

El pressupost del Consell Comarcal de la Garrotxa s’ha aprovat aquest dimecres amb els 13 vots a favor de Junts per Catalunya, els nou vots en contra d’ERC, i el vot en contra de l’únic conseller que té el PSC. La CUP no ha assistit al ple per la renúncia del seu regidor, Lluís Riera, qui fa poques setmanes va anunciar que deixava els càrrecs polítics que tenia.

També et pot interessar

Pep Berga es tornarà a presentar a les eleccions municipals

L’actual alcalde d’Olot ha explicat que té “il·lusió” i “energia” per tornar a ser l’alcaldable de Junts a la capital de la Garrotxa

ERC proposa fer una consulta sobre els usos de Can Miquelet de Sant Joan

El grup de l’oposició va demanar en l’últim ple fer una consulta per decidir el futur dels terreny

Estàs escoltant


Volum