En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El cens d'aus aquàtiques de la Garrotxa fa deu anys

Des d’aleshores s’ha pogut crear una sèrie temporal per veure l’estat de salut d’aquests hàbitats
| 14 de gener de 2016
El cens d'aus aquàtiques de la Garrotxa fa deu anys

Des d’aleshores s’ha pogut crear una sèrie temporal per veure l’estat de salut d’aquests hàbitats. L’entitat organitzadora torna a sortir aquest dissabte i demanar col·laboració per fer aquest cens que volen anar ampliant.

Cens d'aus aquàtiques de la Garrotxa (ANEGX)

El cens d’aus aquàtiques va néixer per controlar com una part d’una xarxa de control de focus de la grip aviària fa 10 anys. Aleshores va ser el consorci SIGMA qui va demanar la col·laboració de l’ANEGX, l’agrupació naturalista i ecologista de la Garrotxa. Enrere ha quedat aquesta xarxa regional per la grip aviària però la tasca voluntària ha seguit. Des de l’entitat, Joan Naspleda, ha explicat que es van crear uns itineraris que encara perduren. En declaracions a Ràdio Olot ha explicat que aquesta sèrie temporal del cens d’aus aquàtiques mostra una estabilitzat amb alguna variació com la de les merles d’aigua.

La intenció de l’associació és mantenir aquesta tasca en els propers anys. Naspleda ha explicat que afronten el futur per posar en valor les zones d’aigua que neixen després de fortes llevantades per ocells que són de pas que es troben en un petit oasi i que són habituals per exemple a la Vall d’en Bas.

Per participar en aquesta jornada de cens, dissabte hi haurà una quedada a la seu de l’Agrupació Naturalista a les vuit del matí al costat de l’antic Parc de Bombers on es faran grups per repartir-se per diferents trams de riu de la Garrotxa. Els voluntaris aniran amb un expert que els explicarà detalls i secrets dels ocells, per fer més atractiva la col·laboració de la gent. Després de dinar, es faran dos grups per anar a veure dormidors de corbs marins. Un és a Sant Ferriol i un altre a Argelaguer que es va descobrir i s’ha de veure si és estable.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum