En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El càncer de mama també genera pobresa: 1 de cada 3 dones perd la feina

Un estudi de l’Associació Contra el Càncer conclou que el 70% de les usuàries veuen reduïts els seus ingressos durant la malaltia
Pau Masó | 22 d'octubre de 2021
El càncer de mama també genera pobresa: 1 de cada 3 dones perd la feina

Foto: ACN


L’estudi fet per l’Associació Contra el Càncer s’ha desenvolupat amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama celebrat el passat dimarts. Durant la malaltia les usuàries poden arribar a pagar 9.000 euros en despeses directes  de la malaltia i perdre uns ingressos de 30.000 euros durant el procés oncològic. La gerent de l’Associació Contra el Càncer a Girona, Pepi Soto, assenyala en una entrevista a Ràdio Olot que en algunes ocasions, les conseqüències socials arriben a preocupar més que la mateixa malaltia.

L’estudi fet per l’Associació Contra el Càncer destapa que una de cada tres dones amb càncer de mama perden la feina per culpa de la malaltia i un 70% veu reduït el seu sou o els ingressos. Soto diu que moltes vegades el càncer s’amaga per por a perdre la feina.

Uns pits operats després d'un càncer de mama (ACN)

La família, la peça clau

Des de l'Associació demanen més "polítiques de protecció". Segons Soto, en molts casos, la família és qui aguanta les conseqüències socials que comporta el càncer de mama.

El càncer de mama és el tumor més freqüent entre les dones i l’Organització Mundial de la Salut calcula que 1 de cada dotze el patirà al llarg de la seva vida. Sortosament, el 90% de les pacients amb càncer aconsegueixen superar la malaltia. A la Garrotxa, l’any passat l’Hospital d’Olot va diagnosticar 70 casos amb càncer de mama. El centre garrotxí s’ha consolidat com a centre de referència en aquesta disciplina amb la Unitat de Patologia Mamària. Des del 2015, l’Hospital ofereix tractaments de quimioteràpia. Els últims tres anys, les sessions relacionades amb el càncer de mama s’han gairebé triplicat.

També et pot interessar

La Garrotxa crida contra la violència masclista

Desenes de persones han participat aquest dijous a la marxa organitzada per La Dalla a Olot

El Fem Garrotxa inicia la seva fase final

Després de recollir les opinions ciutadanes i elaborar un esborrany del pla estratègic, el projecte participatiu arriba ara a un procés de retorn

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum