En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

El Bosc de la Coma oferirà les tres modalitats del cicle formatiu d'informàtica

Serà el primer centre de la demarcació que permetrà oferir 3 títols en 4 anys
| 19 de març de 2015
El Bosc de la Coma oferirà les tres modalitats del cicle formatiu d'informàtica

L’Institut del Bosc de la Coma d’Olot serà el primer centre de la demarcació que oferirà la branca completa d’informàtica en els cicles formatius de grau superior. Hi haurà l’opció de que fent una formació de 4 anys s’obtinguin els 3 títols disponibles de l’especialitat. El Departament d’Ensenyament destaca que la Garrotxa és una de les comarques de Catalunya amb una Formació Professional més arrelada.

ins_bosccoma 

La final del concurs de programació (Ursula Heredia) 

Fins ara el Bosc de la Coma oferia dos cicles formatius de grau superior i a partir del curs que ve s’afegirà el de desenvolupament d'aplicacions web. Aquest se suma als que ja s’oferien d'administració de sistemes informàtics i xarxes i el de desenvolupament d'aplicacions multiplataforma. El director d’Ensenyament a Girona, Albert Bayot, ha explicat que hi haurà un primer curs comú i que a segon s’oferiran dos cursos rotatius que permetran obtenir les 3 titulacions. Una opció de fer les 3 titulacions que no és però obligatòria i se seguirà oferint la possibilitat de cursar només una de les especialitats com fins ara. Una formació que s’espera que sigui especialment atractiva també per estudiants de fora de la Garrotxa ja que pot ser interessant a l’hora de completar un currículum vitae. Preguntat per Ràdio Olot, Bayot ha especificat que aquesta serà la única novetat de la Formació Professional el curs que ve a la Garrotxa ja que la comarca té una oferta molt ampla.

El centre acull la final catalana del 'ProgramaMe'

 La notícia l’ha donat a conèixer en la celebració de la final catalana del concurs de programació informàtica “ProgramaMe” que s’ha fet a l’Institut Bosc de la Coma d’Olot. Equips vinguts de Tortosa, Mataró, Barcelona o Girona han competit per tenir una plaça a la final estatal. Des de l’organització d’Olot, Marc Nicolau, ha explicat que estan contents de com ha anat. El primer lloc ha estat pel grup ‘Get Baseline’ de l’Institut El Calamot de Gavà, el segon per ‘Nullpoint Exception Return’ de l’Institut Thos i Codina de Mataró i el tercer per ‘Moss is cool’ del centre Joan d’Àustria de Barcelona.

També et pot interessar

Diverses entitats d’Olot demanen millorar el servei del TPO

Les entitats també han demanat estudiar la municipalització del servei. L’equip de govern, però ha tombat la moció i han defensat el model de concessió que hi ha actualment

Un documental recorda el llegat de Josep Maria Francino

El reportatge recull les principals facetes del periodista i músic garrotxí mort l’any passat

Estàs escoltant


Volum