En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El bicibus arriba a Olot

A partir d’aquesta tardor, un grup de pares de Sant Roc recolliran la mainada i els acompanyaran a l’escola en bicicleta
Joel Tallant | 17 de setembre de 2021
El bicibus arriba a Olot

Imatge: @olotesmou


Han començat els actes de la setmana de la mobilitat a Olot. Amb el lema ‘Fes salut a Olot, mou-te de manera sostenible’ s’han organitzat diverses xerrades i activitats per sensibilitzar la població sobre la importància d’utilitzar la bicicleta i altres tipus de transports molt més sostenibles que els vehicles a motor. Un dels projectes que ja s’han presentat és el Bicibus, un servei del qual l’Escola de Sant Roc n’és pionera a la ciutat i que s’estrena aquesta tardor amb la voluntat que altres centres educatius també s’hi facin. El regidor de mobilitat d’Olot és Agustí Arbós en declaracions a Ràdio Olot.

Precisament aquest dissabte es presenten les conclusions del Pla Olot Pedala. És el resultat del procés participatiu que s’ha engegat a la ciutat per aconseguir traçar un full de ruta sobre com ha de ser la mobilitat en bicicleta per la ciutat. Agustí Arbós detalla què cal perquè aquest canvi de consciència pugui ser possible.

Però la mobilitat va més enllà de la bicicleta. L’aparició de noves modalitats de transport com els patinets han fet que s’hagin hagut de regular d’alguna manera per tal de poder conviure amb els vianants. El govern espanyol ja ha publicat una directiva reguladora i l’Ajuntament d’Olot s’ha vist obligada a fer una ordenança en aquest sentit. Agustí Arbós ha recordat que tot i la idiosincràsia d’aquests mitjans de transport, se’ls ha de considerar vehicles.

La setmana de la mobilitat ha començat aquest dijous i s’acabarà el proper dimarts. Entre les propostes destacades hi ha una jornada sobre vehicles compartits i prova de cotxes elèctrics. En aquest sentit, el regidor de mobilitat ha dit que actualment hi ha dos punts de càrrega per a vehicles elèctrics situats a la Solfa i a la Rodona. L’Ajuntament té clar que n’hi haurà d’haver més, tot i que els actuals no estan saturats.

També et pot interessar

Una exposició participativa visualitza l’impacte de la massificació al riu Gurn de la Vall d’en Bas

La mostra és el punt i final a un projecte col·laboratiu entre veïns, alumnes i entitats del municipi

Arriba el primer bus híbrid interurbà a la Garrotxa

TEISA posa en funcionament un nou vehicle que farà els serveis de la connexió entre Besalú i Les Planes del Bus Transversal

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum