En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

El 9N a Olot

L'Ajuntament assegura que només hi ha tres punts de votació per una "qüestió estratègica" i intentarà que hi hagi transport públic per anar votar
| 30 d'octubre de 2014
El 9N a Olot

Més de 400 voluntaris faran possible el 9N a la comarca de la Garrotxa. A Olot, l’Ajuntament assegura que no hi ha més seus de votació per una “qüestió estratègica”. Diuen que és la manera de dificultar al màximla impugnació que busca el Govern espanyol. S’està mirant que hi hagi transport públic per anar a votar però l’Ajuntament ni cap administració pública hi pot posar un euro si no se les vol veure amb l’Estat.

JORDI ALTESA | Ja els vam avançar la setmana que el 9N es votarà als 3 instituts d’Olot i aquesta setmana sentíem com la CUP i altres entitats temien que la logística fos insuficient per garantir el dret a vot. En declaracions a Ràdio Olot, el primer tinent d’alcalde, Josep Berga ha explicat que això passa per una qüestió estratègica. Per tal d’evitar al màxim possible la impugnació, fer la consulta en edificis de la Generalitat és una manera de que Rajoy no se surti amb la seva.

Una vegada més, Berga ha insistit que el fet que hi hagi 3 seus en tot Olot no ha de ser motiu suficient perquè hi hagi cues. Explica que s’està treballant amb que hi hagi unes 10 meses a cada un dels centres, però que els detalls s’estan precisant.

Un altre tema que preocupa és el transport, especialment de les persones amb mobilitat reduïda per arribar fins al Bosc de la Coma, el Garrotxa i el Montsacopa. Berga admet que és possible que al final hi pugui haver transport públic, encara que l’Ajuntament no hi faci cap contribució. Explica que per la manera com s’ha hagut de fer el procés, els porta a intentar buscar solucions que no comprometin la celebració del 9N. Ara mateix això passa perquè l’Ajuntament no s’hi gasti ni un euro.

Berga també s’ha compromès a ajudar a les persones que tinguin dubtes sobre on i com votar a que puguin rebre informació des de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Olot.

També et pot interessar

Pep Berga es tornarà a presentar a les eleccions municipals

L’actual alcalde d’Olot ha explicat que té “il·lusió” i “energia” per tornar a ser l’alcaldable de Junts a la capital de la Garrotxa

ERC proposa fer una consulta sobre els usos de Can Miquelet de Sant Joan

El grup de l’oposició va demanar en l’últim ple fer una consulta per decidir el futur dels terreny

Estàs escoltant


Volum