En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El 90% del personal sanitari de la Garrotxa es desplaça a la feina en cotxe o moto

És el resultat d’una enquesta encarregada per la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Garrotxa feta a 300 professionals de la salut
| 20 de setembre de 2019
El 90% del personal sanitari de la Garrotxa es desplaça a la feina en cotxe o moto

El 90 per cent del personal sanitari de la Garrotxa es desplaça a la feina en cotxe o moto. Només un 1 per cent utilitza la bicicleta i només hi ha una única persona que utilitza el transport públic. És el resultat d’una enquesta encarregada per la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Garrotxa feta a 300 professionals de la salut. L’Hospital ja es planteja crear un Pla de desplaçament d’empresa que afavoreixi un canvi d’hàbits en la mobilitat dels seus treballadors.

D'esquerra a dreta: els pediatres Anton Foguet i Ferran Campillo, i el gerent de l'HCOG, Mia Padrosa Foto: Ràdio Olot


L’enquesta s’ha repartit entre professionals de l’Hospital, ambulatoris de tota la comarca i  els dels centres d’atenció i seguiment a les drogodependències. Revela que només el 8’7% dels treballadors sanitaris van a la feina a peu. La majoria viu i treballa en el mateix municipi i ha de fer menys de cinc quilòmetres per arribar al seu lloc de treball. Només un deu per cent es desplaça des de fora de la comarca. La majoria reconeixen que de casa a la feina triguen 12 minuts. Només una desena part hi dedica més de mitja hora. A banda de ser respectuosos amb el medi ambient, més de la meitat dels enquestats sap que anant a peu o amb bicicleta farien la quantitat d’exercici diari que recomana l’Organització Mundial de la Salut. Els sanitaris diuen que no agafen la bicicleta o van a peu per falta de temps, per la meteorologia, per inseguretat o per no donar la sensació de cansament a les consultes davant dels seus pacients. El director de la unitat de salut mediambiental pediàtrica de la Garrotxa, Ferran Campillo, ha explicat que els enquestats conscienciats en el tema creuen que la situació podria canviar si es garantissin alguns condicionants.


Campillo ha senyalat que en països en condicions meteorològiques més extremes, els professionals de la salut estan molt més conscienciats de l’ús de mitjans no contaminants. Tot i això, creu que l’enquesta ha posat de manifest l’interès dels professionals de la salut en el tema.


El gerent de l’Hospital Comarcal de la Garrotxa, Mia Padrosa, ha dit que l’enquesta demostra que cal prendre mesures. Per aquest motiu, ja ha avançat que començaran a treballar per crear un pla de desplaçament d’empresa.


La Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Garrotxa ha volgut recollir mitjançant l’enquesta els hàbits i percepcions sobre salut i mobilitat de tot el col·lectiu sanitari. Destaca el fet que un 36% dels que fan servir actualment el cotxe o la moto, estarien disposats a passar-se a la bicicleta o fer el camí a peu si es fessin polítiques actives en aquest sentit.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum